Βαγενά: Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια του υπερ-ταμείου. Εδώ αντέξαμε 400 τους Τούρκους

Συνέχιση της συζήτησης στην Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" την παρασκευή 17 ΑΠριλίου 2015.
Συνέχιση της συζήτησης στην Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" την παρασκευή 17 ΑΠριλίου 2015. EUROKINISSI

"Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων", επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για λαό με μεγάλες αντοχές, έκανε λόγο η Άννα Βαγενά, αναφορικά με τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στίγμα της Ζακύνθου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: " Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές.

Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες.

Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος".

Συνεχίζοντας, η κ. Βαγενά αναφέρθηκε στον "παράδεισο των τεμπέληδων": Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική".

Για την σχέση της με τον πρωθυπουργό, επεσήμανε: "Έχω μια ιδιαίτερη και προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, κατά συνέπεια δεν ισχύουν τα όσα σας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ότι με πήρε ο Πρωθυπουργός από το χέρι και προσπαθούσε να με πείσει να υπερψηφίσω το πολυνομοσχέδιο.

Από πέρυσι το καλοκαίρι που ψηφίσαμε την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε κόστος, γνωρίζαμε για τα μέτρα που πέρασαν τώρα στη Βουλή. Να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία της αντιπολίτευσης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network