Βαρουφάκης: Μετανιώνω για τη φωτογράφιση στο Paris Match

Βαρουφάκης: Μετανιώνω για τη φωτογράφιση στο Paris Match
Ευρωκίνηση

Μετανιωμένος για τη φωτογράφιση που έκανε μαζί με τη σύζυγό του για το περιοδικό Paris Match δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Πώς σχολιάζει τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο Σόιμπλε του είπε πως ότι η Γερμανία θα διευκολύνει την Ελλάδα αν θέλει να φύγει από το ευρώ

“Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφιση, το μετανιώνω… Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει” είπε σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στον Alpha, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σχετικά με τη φωτογράφιση που έκανε μαζί με τη σύζυγό του για το περιοδικό Paris Match.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το κείμενο που τη συνόδευε ήταν καλό και “έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε για το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό μαζί με τη σύζυγό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου. Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε, στις 8 Μαρτίου, στο σπίτι τους στην Αθήνα,  με θέα την Ακρόπολη. Στις φωτογραφίες είδαμε τον υπουργό να παίζει πιάνο, να διαβάζει βιβλία και να τρώει μαζί με τη σύζυγό του.

Στη συνεντευξή του στον Alpha ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το τελευταίο Eurogroup, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών του είπε πως η Γερμανία θα διευκολύνει την Ελλάδα σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει από το ευρώ.

“Έχω κάνει δύο μακρές συζητήσεις με τον κύριο Σόιμπλε, ποτέ δεν μου είπε αυτά που γράφτηκαν στον Τύπο” τόνισε κ. Βαρουφάκης, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι έχει ενοχληθεί με διάφορες “διαρροές” για τις μεταξύ τους συζητήσεις από την πλευρά Γερμανού ομολόγου του. “Είχαμε συμφωνήσει κάποιες κουβέντες να μείνουν μεταξύ μας. Εγώ κράτησα τον λόγο μου” είπε.

Σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων είπε ότι ήταν δική του ιδέα η διαχείρισή τους και τόνισε:

“Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων”.

Βρήκαμε το μισό πλεόνασμα από αυτό που διατυμπάνιζε η προηγούμενη Κυβέρνηση

“Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα για τα οποία μας πιέζει η απέναντι πλευρά” διευκρίνισε, και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “προφανώς και θα το πετύχουμε”.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. “Υστέρηση στα έσοδα υπήρχε από τα μέσα του 2014. Το πλεόνασμα που διατυμπάνιζε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν το μισό από αυτό που έλεγε. Βρήκαμε άδεια ταμεία” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν τρύπα 2 δισεκ. ευρώ. “Δεν ξέρω τι έχουν βρει” είπε, και πρόσθεσε “όταν έρθουν να μού το πουν θα το συζητήσουμε”.

Διαβεβαίωσε πάντως πως “δεν υπάρχει πρόβλημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων το Μάρτιο”.

Τιμή μου να με λοιδορεί η Bild

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι “είναι τιμή του να τον λοιδορεί η Bild”, την οποία χαρακτήρισε “φυλλάδα”, ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, που γράφει σήμερα ότι μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο. “Έχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς” ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δημοψήφισμα ή για εκλογές, “αλλά αν ο λαός χρειαστεί να αποφανθεί για μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του δεν πρέπει να το αποκλείσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα