Βαρβιτσιώτης: Δεν αποκλείω τη βία για να αδειάσει η Ειδομένη

Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Να τοποθετηθεί η ΝΔ αν συμφωνεί ή να καταδικάσει", ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "ανεύθυνες προτάσεις, που διατυπώνονται για ακροδεξιά κατανάλωση"

Υπέρ ακόμα και της χρήσης βίας προκειμένου να αδειάσει η Ειδομένη, τάχθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.

"Δεν είμαι αρνητικός στην ιδέα της βίας για να αδειάσει η Ειδομένη. Τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας με την παραμονή τους εκεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι υπάρχει "μεγάλος κίνδυνος να αυξηθούν δραματικά όσοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα" και υπογράμμισε την ανάγκη να ακολουθηθεί μια πολιτική "αποτροπής εισόδου".

ΣΥΡΙΖΑ: Να πει η ΝΔ αν συμφωνεί ή να καταδικάσει

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη εξέδωσε, λίγες ώρες, αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τα εξής:

"Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρβιτσιώτης τάσσεται με δηλώσεις του υπέρ της βίαιης εκκένωσης της Ειδομένης.

Η ΝΔ πρέπει επίσημα να τοποθετηθεί για το αν συμφωνεί με την αντιμετώπιση του δράματος χιλιάδων προσφύγων με μέσα βίας και καταστολής, αλλιώς οφείλει να καταδικάσει ανεύθυνες προτάσεις στελεχών της που διατυπώνονται για εσωτερική, ακροδεξιά κατανάλωση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ειδομένη
SHARE:

24Media Network