Βασιλειάδης: "Οι αλλαγές στην ΚΕΔ θα έπρεπε να έχουν γίνει από πέρυσι"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον News 24/7 88.6 για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και έριξε το μπαλάκι στην ΕΟΚ να κάνει άμεσα αλλαγές στην ΚΕΔ.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία έριξε το μπαλάκι ο Γιώργος Βασιλειάδης για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο ελληνικό μπάσκετ μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 88.6.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι η ΕΟΚ θα έπρεπε να έχει κάνει από πέρυσι αλλαγές στην ΚΕΔ και ότι είναι δική της δουλειά να προασπίσει τα συμφέροντα του μπάσκετ. Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε ακόμα για τα "όρια του αυτοδιοίκητου" και τον ρόλο της Πολιτείας σε θέματα διαιτησίας, χαρακτήρισε "αδιανόητα" όσα επακολούθησαν της αποχώρησης του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε ότι "δεν θα κάνουμε διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά".

ADVERTISING

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Βασιλειάδης στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία έκρυθμη κατάσταση που προκαλείται από συμπεριφορές παραγόντων αδιανόητες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει κάνει καταγγελίες σε θέματα διαιτητικά και εμείς ως Υπουργείο έχουμε θέσει κάποια όρια του αυτοδιοίκητου και για το που εκτείνονται. Η διαιτησία καλώς ή κακώς είναι τομέας που δεν αποτελεί αρμοδιότητα του κράτους. Η πολιτεία παρενέβη κατά τις επαφές με της FIFA και UEFA, τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Η ομοσπονδία θα πρέπει λοιπόν να πάρει πρωτοβουλίες προς την εκτόνωση της κατάστασης, πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις. για να προστατεύσει το άθλημα και να προασπίσει τα συμφέροντα του. Προφανώς θα πρέπει να κάνει και αλλαγές και στην ΚΕΔ. Είναι γνωστό -και άποψή μου- ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη γιατί το θέμα με την ΚΕΔ υπάρχει από πέρυσι. Δεν πρέπει αν υπάρχουν σκιές.

Μετά θα επικοινωνήσω με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να βρούμε μία λύση. Αυτά τα πράγματα γίνονται παράλληλα. Δεν θα πρέπει να μείνουμε θεατές αλλά και οι ίδιοι παράγοντες δεν θα πρέπει να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα και να ευτελίζουν το άθλημα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποχώρηση του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσα επακολούθησαν, με εσώρουχα στο παρκέ. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο το άθλημα.

Δεν θα κάνουμε διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά. Οι δικές μου πρωτοβουλίες γίνονται και άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες".

Πηγή: 

Sport24

SHARE:

24Media Network