Βασιλειάδης: ‘Δεν αξίζει να σκοτωνόμαστε για το ποδόσφαιρο’

Βασιλειάδης: ‘Δεν αξίζει να σκοτωνόμαστε για το ποδόσφαιρο’

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, στην πρώτη συνέντευξή του μετά τα έκτροπα στο Βόλο, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις του Contra.gr

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του μετά τον τελικό του Κυπέλλου στο contra.gr και το δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο. Το παρασκήνιο της απόφασης για τη μη αναβολή, η αυτοκριτική, το πολύ αυστηρό μήνυμα στους μεγαλομετόχους και η αποφασιστικότητα να συγκρουστεί για να τελειώσει η βία στα γήπεδα.

Τι εντύπωση άφησε στον πολίτη-γονιό-οικογενειάρχη Βασιλειάδη ο τελικός του Βόλου;

Δεν νομίζω ότι η εντύπωση που άφησε σε μένα είναι διαφορετική από αυτή που άφησε στον μέσο συμπολίτη μας. Εικόνες ντροπής. Κατέδειξε μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Μην παρεξηγηθώ, δεν πάω να ξεφύγω από τις ευθύνες και το να ρίξω στη θεωρία.

Το στοίχημα αυτό, με καθαρές κουβέντες, χάθηκε. Δεν θα συζητήσω καν τις συνέπειες στο πρόσωπο και στην εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αθλητισμού, κοινωνίας και κράτους στο διεθνές στερέωμα. Θα ήθελα να πω ότι είναι πρωτοφανείς, αλλά δυστυχώς δεν θα ήταν ούτε καν αυτό αλήθεια.

Η σκληρότητα των συγκρούσεων δείχνει μία κοινωνία βαθιά άρρωστη

Η σκληρότητα των συγκρούσεων δείχνει μία κοινωνία βαθιά άρρωστη. Και αυτό είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Όλα τα άλλα κουβεντιάζονται και αναλύονται. Είδα μία σκληρότητα στα πρόσωπα στις φωτογραφίες. Είναι κάτι σοκαριστικό που σε αφήνει άφωνο.

Καταδείχθηκε το πόσο σοβαρά προβληματικό είναι το περιβάλλον στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι αυτού. Νομίζω όταν φτάνουμε στο σημείο να χρειάζεται να εκπονήσουμε στρατιωτικό σχέδιο για να διεξαχθεί ένας αγώνας, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο.

έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο

Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ούτε αυτόματες. Δεν μπορούν να έρθουν με ένα νομοθέτημα μόνο ή με το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Αλλά τα μέρη που θα πρέπει να συζητήσουν για να βρεθούν λύσεις πέρα από την πολιτεία δείχνουν μία αδιανόητη μη διάθεση συζήτησης και προσπάθειας να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CONTRA.GR

 

“Θα είχαμε θύματα αν μπαίναμε στην πεζογέφυρα”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα