Βασιλική Θάνου: «Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα»

Στιγμιότυπο από την συνάντηση της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κομισιον Φράνς Τίμερμανς και τον επίτροπο της Ε.Ε αρμποδιο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κομισιον Φράνς Τίμερμανς και τον επίτροπο της Ε.Ε αρμποδιο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Συζήτηση για το φλέγον θέμα των προσφυγικών ροών είχε η πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι θα έχουν συνομιλία με την πρωθυπουργό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

«Η κυβέρνησή μας, παρότι υπηρεσιακή, καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, κυρίως προσφυγικών ροών», δήλωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης. «Αποφασίσαμε ήδη τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές. Η Κυβέρνησή μας καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας της θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με την ΕΕ προς αντιμετώπιση του θέματος», είπε η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

«Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μια κρίση άνευ προηγουμένου, μια κρίση ανθρωπιστική, μια κρίση πολιτική και οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις ευρωπαϊκές σε ένα πρόβλημα, που κάθε κράτος μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα έχει ιδιαιτέρως επηρεαστεί και πληγεί θα έλεγα από την κρίση αυτή, το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος με ψυχή ο οποίος να μην έχει φρικτά σοκαριστεί από τις φωτογραφίες του μωρού που είδαμε χθες στα τουρκικά παράλια. Η Ελλάδα έχει ιδιαιτέρως πληγεί από την κρίση αυτή. Πάρα πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ και ο Δημήτρης και εγώ για να δούμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση η οποία είναι Ευρωπαϊκή και γι΄αυτό η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το μεταναστευτικό

«Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και όπως είναι αντιληπτό, η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου, δεχόμενη αυτή την πίεση καλείται να πάρει κάποια μέτρα, έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη οικονομική τεχνική και πολιτική της ΕΕ», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα που δέχεται αυτόν τον καιρό ισχυρές πιέσεις από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. Από την πλευρά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τίμερμανς ερωτηθείς από δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι βρισκόμαστε μπροστά από μια φοβερή ανθρωπιστική κρίση που είναι όμως και πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network