Βασίλης Πάλμας: Επικοινωνιακό τέχνασμα οι εκβιασμοί για την Αμμόχωστο

Βασίλης Πάλμας: Επικοινωνιακό τέχνασμα οι εκβιασμοί για την Αμμόχωστο
Στιγμιότυπο από την Αμμόχωστο AP

Ο υφυπουργός παρα τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε, μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ότι οι αποφάσεις κατά της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά την αξιοπιστία της Ευρώπης.

Επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο όμως δεν πρέπει θα υποβαθμιστεί, χαρακτήρισε τη δήλωση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους για την Αμμόχωστο, που θέλει να την προσαρτήσει, ο υφυπουργός παρα τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Πάλμας, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο είπε οτι η Κύπρος αξιολογεί την κατάσταση και αναλόγως των συνθηκών θα προχωρήσει σε ανάλογα διαβήματα.

Υπενθύμισε οτι στο παρελθόν είχε γίνει πρόταση να σταλεί μια μικτή ομάδα εμπειρογνωμόνων στα Βαρώσια προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στην περιοχή και αυτός που κατέστρεψε την προσπάθεια ήταν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους και πρωταγωνιστής της κίνησης για την Αμμόχωστο, Κoυντρέντ Οζερσάι.

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων να ληφθούν μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Πάλμας είπε οτι η Κύπρος ελπίζει πως από τις λεκτικές καταδίκες η Ευρώπη θα περάσει στην πράξη ώστε- όπως είπε- η Τουρκία να νιώσει στο πετσί της οτι θα έχει πολιτικό κόστος σε διεθνές επίπεδο.

Οι αποφάσεις, πρόσθεσε, δεν αφορούν μόνο την Κύπρο αλλά και την αξιοπιστία της ΕΕ, που παρουσιάζει αναστολές στο να λαμβάνει αποφάσεις για κυρώσεις σε κράτη που έχει οικονομικά συμφέροντα. Πρόσθεσε επίσης οτι μια απο τις κύριες αναστολές της ΕΕ, είναι το προσφυγικό , όπου η Τουρκία έχει “το πάνω χέρι”.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα που ενδεχομένως να ληφθούν, ο κ. Πάλμας είπε οτι “όταν μιλάμε για κόστος σε αυτό το επίπεδο εννοούμε για παράδειγμα παγοποίηση προενταξιακών κονδυλίων, ή να σταματήσουν οι επαφές μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας σε υψηλό επίπεδο και να περιοριστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών”.

Για τα γεωτρύπανα και την αμφισβήτηση του σημείου που έχει τρυπήσει το “Φατίχ” είπε οτι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τα νομικά και πολιτικά μέσα να αποδείξει οτι η Τουρκία με σαφήνεια παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα