Βασίλης Πάλμας: Επικοινωνιακό τέχνασμα οι εκβιασμοί για την Αμμόχωστο

Στιγμιότυπο από την Αμμόχωστο
Στιγμιότυπο από την Αμμόχωστο AP

Ο υφυπουργός παρα τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε, μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ότι οι αποφάσεις κατά της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά την αξιοπιστία της Ευρώπης.

Επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο όμως δεν πρέπει θα υποβαθμιστεί, χαρακτήρισε τη δήλωση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους για την Αμμόχωστο, που θέλει να την προσαρτήσει, ο υφυπουργός παρα τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Πάλμας, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή "Σκληρό Ροκ" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο είπε οτι η Κύπρος αξιολογεί την κατάσταση και αναλόγως των συνθηκών θα προχωρήσει σε ανάλογα διαβήματα.

Υπενθύμισε οτι στο παρελθόν είχε γίνει πρόταση να σταλεί μια μικτή ομάδα εμπειρογνωμόνων στα Βαρώσια προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στην περιοχή και αυτός που κατέστρεψε την προσπάθεια ήταν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους και πρωταγωνιστής της κίνησης για την Αμμόχωστο, Κoυντρέντ Οζερσάι.

ADVERTISING

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων να ληφθούν μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Πάλμας είπε οτι η Κύπρος ελπίζει πως από τις λεκτικές καταδίκες η Ευρώπη θα περάσει στην πράξη ώστε- όπως είπε- η Τουρκία να νιώσει στο πετσί της οτι θα έχει πολιτικό κόστος σε διεθνές επίπεδο.

Οι αποφάσεις, πρόσθεσε, δεν αφορούν μόνο την Κύπρο αλλά και την αξιοπιστία της ΕΕ, που παρουσιάζει αναστολές στο να λαμβάνει αποφάσεις για κυρώσεις σε κράτη που έχει οικονομικά συμφέροντα. Πρόσθεσε επίσης οτι μια απο τις κύριες αναστολές της ΕΕ, είναι το προσφυγικό , όπου η Τουρκία έχει “το πάνω χέρι”.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα που ενδεχομένως να ληφθούν, ο κ. Πάλμας είπε οτι “όταν μιλάμε για κόστος σε αυτό το επίπεδο εννοούμε για παράδειγμα παγοποίηση προενταξιακών κονδυλίων, ή να σταματήσουν οι επαφές μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας σε υψηλό επίπεδο και να περιοριστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών”.

Για τα γεωτρύπανα και την αμφισβήτηση του σημείου που έχει τρυπήσει το "Φατίχ" είπε οτι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τα νομικά και πολιτικά μέσα να αποδείξει οτι η Τουρκία με σαφήνεια παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία, ΑΟΖ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζανακόπουλος: Η Κύπρος είναι πλήρως προστατευμένη ως κράτος μέλος της Ε.Ε.

Τουρκία - ΕΕ: Οργισμένες απαντήσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Τουρκία προς ΕΕ: Στημένα και αβάσιμα επιχειρήματα – Διατηρούμε την αποφασιστικότητά μας

Βούτσης: Η αναγνώριση συνόρων στην Κύπρο θα ήταν μια ολέθρια συνέπεια για όλους

Το πακέτο κυρώσεων που εξετάζουν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας για τους S-400

SHARE:

24Media Network