Βαθαίνει η κρίση στη ΔΗΜΑΡ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Οικονόμου

Κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, Δευτέρα 30 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, Δευτέρα 30 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής

Την ανεξαρτητοποίηση του από την ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Βασίλης Οικονόμου με επιστολή που αποστέλλει τώρα στον Πρόεδρο της Βουλή. Τι απαντά η ΔΗΜΑΡ

 Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου επισημαίνει :

«Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει:

" Η αποχώρηση του κ. Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά και η ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μας, κλείνει μια μακρά περίοδο προβληματικών σχέσεων και σαφών αποκλίσεων , τις οποίες επέβαλαν αποκλειστικά προσωπικές επιλογές. Στη δημοκρατία, καθείς επιλέγει το δρόμο του".

SHARE:

24Media Network