Βάζει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση: Προς απόσυρση ή τροποποίηση ο φόρος

Βάζει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση: Προς απόσυρση ή τροποποίηση ο φόρος
Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τη ρύθμιση μετά από αντιδράσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συμπολιτευόμενων βουλευτών

Σε απόσυρση ή τροποποίηση της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου που επιβάλει πρόσθετη φορολόγηση 30 λεπτών ανά φιάλη οδηγείται η κυβέρνηση κατόπιν έντονων αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της όσο και από συμπολιτευόμενους βουλευτές.

«Επανεξετάζουμε το θέμα του κρασιού» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις διογκούμενες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του άρθρου τόσο απόψε στην επιτροπή όσο και αύριο στην Ολομέλεια . Να σημειωθεί ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είχε εκφράσει έντονες διαφωνίες για τη ρύθμιση. Ερωτηθείς αν η επανεξέταση αφορά την απόσυρση ή τροποποίηση της ρύθμισης ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί αύριο. Αποκάλυψε, πάντως, ότι προανήγγειλε την επανεξέταση της ρύθμισης κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Ο υπουργός Οικονομικών μου είπε βγες και πες ότι επανεξετάζουμε τη ρύθμιση για το κρασί» είπε ο κ. Αλεξιάδης παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η αλλαγή προαναγγέλθηκε προ του ενδεχομένου καταψήφισης της ρύθμισης. Η προαναγγελία πέτυχε, πάντως, το στόχο της αφού οι ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν απόψε το άρθρο αναμένοντας την τροποποίηση της ρύθμισης αύριο στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας είχε ζητήσει ευθέως από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για το τέλος στο κρασί. «Είναι μικρή η επιβάρυνση, αλλά για ψυχολογικούς λόγους πρέπει να το αποσύρουμε και να βάλουμε την ίδια επιβάρυνση στο ουίσκι, στη βότκα, το τζιν» τόνισε ο βουλευτής. Αντίστοιχα ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του κόμματός του για τη σχετική ρύθμιση. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι από το συγκεκριμένο μέτρο το κράτος δεν θα εισπράξει ούτε τα μισά έσοδα από όσα προϋπολογίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα