Βελτιωτικές αλλαγές για πολύτεκνους αναπήρους και ελεύθερους επαγγελματίες

Συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεβρίου 2013, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στο στιγμιότυπο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεβρίου 2013, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στο στιγμιότυπο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ακίνητα. Την απόσυρση της διάταξης για ληξιπρόθεσμα χρέη ζήτησαν εκτός από αντιπολίτευση και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσύρει και την παράγραφο 6 του άρθρου 7, που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη και είχε δεχτεί τις εντονότατες διαμαρτυρίες όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Στις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται μεταξύ άλλων:

-Αύξηση του χρονικού διαστήματος μέχρι 3 μήνες που έχει ο δανειολήπτης για να καταβάλει τη δόση.

-Στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται από το 30% στο 20% η ελάχιστη καταβαλλόμενη δόση του δανείου.

-Αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος από 15.000 ευρώ στα 20.000 με δόση 10% για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους.

Απόσυρση των "άσχετων" διατάξεων ζήτησε η αντιπολίτευση

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται για την διαδικασία του κατεπείγοντος και να ζητούν να αποσυρθούν όλες οι άσχετες διατάξεις και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη να τους αντιτείνει ότι το κάνουν για εντυπώσεις.

Πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικασία κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθούν τα άρθρα 6 και 7 τα οποία, όπως είπε, «αφορούν τα τοκογλυφικά πρόστιμα φωτιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς, που διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία του κατεπείγοντος και μίλησε για «νομοσχέδιο καρμανιόλα».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε να παραμείνουν μόνο τα άρθρα για τους πλειστηριασμούς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όταν πρόκειται να κουρσέψει το βιοτικό επίπεδο του λαού, χρησιμοποιεί την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την απόσυρση όλων των άσχετων διατάξεων ζήτησε από την ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε παραβίαση του κανονισμού το γεγονός ότι η αντιπολίτευση αναφέρεται στην ουσία του ν/σ πριν αρχίσει η συζήτηση του και υπαινίχθηκε ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδι.

Στις 12 το μεσημέρι θα διακοπεί η συζήτηση προκειμένου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί 15 άρθρων και μιας τροπολογίας του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλλαγές στον προσδιορισμό ΕΝΦΙΑ για γήπεδα ή οικόπεδα εκτός σχεδίου

Άτακτη υποχώρηση Στουρνάρα - Χατζηδάκη μετά το αντάρτικο βουλευτών: Τι αλλάζουν στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

SHARE:

24Media Network