Βενιζέλος: Έχουμε υπερβολική πολυφωνία

ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009 / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009 / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Βόμβες Βενιζέλου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα. Σημείωσε ότι συναντάμε ύφεση πολεμικών περιόδων αλλά και πως υπάρχει υπερβολική πολυφωνία

Με τη συμφωνία του Eurogroup η Ελλάδα δένεται άρρηκτα με το ευρώ.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αυτό προέβαλλε ως πρώτη παρατήρηση, στη συνέντευξή του, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας και πως η χώρα είναι βιώσιμη ως οικονομία.

ADVERTISING

Επανέλαβε πως οι εταίροι της χώρας δεσμεύτηκαν για τη στήριξη της Ελλάδας και μετά τη λήξη του νέου προγράμματος στο τέλος του 2014.

Εντούτοις, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο να πέσουν οι τιμές, ενώ σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι δεν είναι μια απλή ύφεση αυτή που περνά η Ελλάδα, αλλά είναι μία κρίση που συναντάμε σε πολεμικές περιόδους.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία, τονίζοντας πως τώρα η ΕΕ έχει καταλάβει τι συμβαίνει.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τη δανειακή σύμβαση θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία, είτε μέσω της πληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω των τραπεζών, στις οποίες, μετά την ανακεφαλαίωση, το Δημόσιο θα έχει τη μετοχική πλειοψηφία, έστω και εάν δεν ασκεί τη διοίκηση.

Όπως ήταν επόμενο, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο ακόμη και για "επικίνδυνη χαρτοπαικτική αντίληψη", για εύκολο δρόμο που ακολούθησαν, εννοώντας την αντίθεσή τους στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup και στα σκληρά δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα.

Κυρίως όμως συγκέντρωσε τα πυρά του στον Α. Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως με αυτά που λέει εννοεί ευθέως χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, αλλά και εις βάρος του Γ. Καρατζαφέρη. 

Για να φτάσει σε εκείνο το σημείο και να πει εμμέσως πλην σαφώς πως υπάρχει υπερβολική πολυφωνία.

Όταν μάλιστα του επισημάνθηκε πως η πολυφωνία είναι και αυτή κεκτημένο έσπευσε να απαντήσει:
"Ναι αλλά η πολυφωνία η δημοκρατική. Εδώ όμως μιλάμε για την ύπαρξη ενός έθνους".

Βέβαια στο τέλος θυμήθηκε να πει πως έχουμε δημοκρατία των πολιτών και όχι των δημοσκοπήσεων.

SHARE:

24Media Network