Βενιζέλος για Μυρσίνη Ζορμπά: “Το όνομά της ξεκίνησε ως οιωνός και έγινε η επιτομή μιας αντίληψης για τη ζωή”

Βενιζέλος για Μυρσίνη Ζορμπά: “Το όνομά της ξεκίνησε ως οιωνός και έγινε η επιτομή μιας αντίληψης για τη ζωή”
Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Αποχαιρετστήριο μήνυμα για την Μυρσίνη Ζορμπά, της οποίας η κηδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λίγα λόγια για την παρακαταθήκη που άφησε η Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, έγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε περιττό και μικρό κάθε δικό μας λόγο” το τελευταίο της κείμενο.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στην κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά, τονίζοντας την ανάγκη του να της αφήσει νοερά όχι ένα λουλούδι αλλά ένα μικρό ‘βιβλίο’ για τα βιβλία και τη μάχη των ιδεών, για τις διαφωνίες και τη σημασία τους”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Το κείμενο με το οποίο η Μυρσίνη Ζορμπά μας αποχαιρέτησε κατέστησε περιττό και μικρό κάθε δικό μας λόγο.

Σήμερα όμως που γίνεται η «επίσημη» τελετή του αποχαιρετισμού της και αναγκαστικά μιλούν και οι άλλοι για τη Μυρσίνη, νιώθω την ανάγκη να της αφήσω νοερά όχι ένα λουλούδι αλλά ένα μικρό «βιβλίο» για τα βιβλία και τη μάχη των ιδεών, για τις διαφωνίες και τη σημασία τους.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τμήμα της διαδρομής στο οποίο συμπέσαμε με τη σπουδαία Μυρσίνη. Το όνομά της ξεκίνησε ως οιωνός και έγινε σταδιακά η επιτομή μιας αντίληψης για τη ζωή, τον πολιτισμό, την Ιστορία. Ας μου επιτρέψει ο Αντώνης να του σφίξω το χέρι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα