Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει αλλάξει, βγαίνει από την κρίση

Ομιλία του Ευαγγ. Βενιζέλου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στο 24ο ετήσιο συνέδριο "Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ομιλία του Ευαγγ. Βενιζέλου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στο 24ο ετήσιο συνέδριο "Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

"Είμαστε υπερήφανοι ως έθνος, αξιόπιστοι ως εταίροι" τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στη ΔΤ

«Tο μήνυμα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης είναι πολύ καθαρό. Θέλουμε ουσιαστική και όχι απλώς ρητορική αναγνώριση των θυσιών και των μεγάλων επιτευγμάτων του ελληνικού λαού» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Θέλουμε να καταλάβουν όλοι οι διεθνείς εταίροι αυτό που έχει καταλάβει η αγορά σε διεθνές επίπεδο και ο διεθνής ιδιωτικός τομέας. Η Ελλάδα έχει αλλάξει, βγαίνει από την κρίση και δεν μπορεί να μας παρεμποδίσει κανείς τώρα που διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα στο τέρμα αυτής της τραγικά δύσκολης περιόδου, που θα ήταν πολύ δυσκολότερη, τρισχειρότερη εάν δεν είχαμε κάνει αυτήν την υπεύθυνη αλλά, φυσικά, εξαιρετικά βαριά επιλογή προς όφελος του έθνους, της οικονομίας».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, αλλά ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και δεν μπορεί να αρθεί η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή της επόμενης δόσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι τεχνικό ζήτημα, το οποίο αφορά τη ροή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και του δανείου και «αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα που δίνουμε σε όλους τους εταίρους και όλες τις χώρες, ιδίως της ευρωζώνης». «Ναι, το δάνειο που πήραμε είναι πολύ μεγάλο, 250 δισ. ευρώ, και εξυπηρετείται απολύτως. Δεν έχει κινδυνεύσει καμία χώρα που μας έχει δανείσει, κανένας διεθνής οργανισμός και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, όλα πάνε ομαλά χάρη στους κόπους και της θυσίες του ελληνικού λαού, κανείς δεν πρόκειται να χάσει, θα κερδίσουμε, θα κερδίσει η Ελλάδα, φυσικά, που θα αλλάξει σελίδα αλλά θα κερδίσει και η Ευρωζώνη, συνολικά» πρόσθεσε.

Για αυτό, όπως υποστήριξε «είναι μίζερη και άδικη οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση που εμφανίζει την Ελλάδα να έχει πάρει δανεικά και αγύριστα. Αυτό δεν αληθεύει. Είμαστε υπερήφανοι ως έθνος, αξιόπιστοι ως εταίροι, περάσαμε μία δύσκολη περίοδο αλλά αυτό τώρα πρέπει να φτάσει στο τέλος».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενιζέλος: "Δεν υποχωρούμε στο θέμα των πλειστηριασμών"

SHARE:

24Media Network