Βενιζέλος: Η ρύθμιση για την α' κατοικία απογοητεύει όσους επενδύουν στην καταστροφή

συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απογοητεύονται όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

Για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και για σκληρές διαπραγματεύσεις, που έγιναν απέναντι σε άκαμπτες θέσεις εταίρων και πιστωτών, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παράλληλα επιτέθηκε σε όσους αντιπολιτεύονται με λαϊκισμούς και χωρίς πρόταση επενδύοντας στην καταστροφολογία της χώρας.

«Απογοητεύονται με την ρύθμιση που ψηφίζουμε σήμερα ,όλοι εκείνοι που έχουν μόνη σημαία ευκαιρίας τους την προσδοκία καταστροφής της οικονομίας. Η ελληνική κοινωνία έχοντας χειροπιαστό δείγμα τους πλειστηριασμούς, αισθάνονται πιο κοντά την έξοδο από την κρίση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να βγει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «η πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο», ενώ τόνισε ότι η τελική ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση ήταν το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων που έκανε ενώ απέναντι της είχε άκαμπτες θέσεις.« Οι διαπραγματεύσεις ήταν πάρα πολύ δύσκολες με τους εταίρους και τους πιστωτές μας, και έπρεπε να είναι ουσιαστική και όχι ρητορική.Δεν ζητά η Ελλάδα χάρες για πολιτικές λύσεις αλλά έγκριτους συνομιλητές, που να καταλάβουν τις θυσίες που υφίστανται οι Έλληνες», επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Είναι το αποτέλεσμα, ένα καλό μάθημα για όσους πιστεύουν ότι είναι εύκολος ο δρόμος αυτός και τώρα που βγαίνουμε σταδιακά από την κρίση, χάριν των σκληρών προσπαθειών που κάναμε και εμείς και ο ελληνικός λαός, νομίζουν ότι μπορούμε να επανέλθουμε σε λαϊκίστικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».«Απογοητεύονται φοβερά», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «όσοι επένδυσαν στην καταστροφή, όσοι δε έχουν να διατυπώσουν μια άλλη πρόταση. Και βρίσκονται αντιμέτωποι με την αμηχανία τους όταν η κυβέρνηση προχωρά σε ρυθμίσεις υπέρ των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «κανείς δεν μένει έξω από το πεδίο προστασίας της πρώτης κατοικίας», ενώ σημείωσε ότι «το 1,5 % είναι μεγαλοοφειλέτες ενώ το υπόλοιπο 98,5% αφορά τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα».Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος, «τη προσέγγιση ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να επιτεθούν στο καταναλωτικό κοινό, να εφαρμόσουν δρακόντεια μέτρα κατά των δανειοληπτών με τρόπο εριστικό και αντικοινωνικό» γιατί, όπως είπε, «τελούν υπό πολλαπλή δημόσια εποπτεία».Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε την ανάγκη να εισπράξουν οι πολίτες ένα αισιόδοξο μήνυμα, σημειώνοντας ότι «τώρα πια το ζήτημα είναι η επάνοδος της χώρας σε επενδυτικούς και αναπτυξιακούς ρυθμούς για να καλύψουμε τις αδικίες που δημιουργήθηκαν στη ροή της κρίσης».

SHARE:

24Media Network