Βερναρδάκης: Χρειάζεται ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης
Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης MOTIONTEAM

"Μια ενδεχόμενη νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη θα σήμαινε επιστροφή εκείνων των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας.

Τον πλήρη κατάλογο των μέτρων "περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας", στα οποία είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση από τις πρώτες ημέρες του 2019, δημοσιοποιεί ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ "σήμερα, από θέση ισχύος και πολιτικής ηγεμονίας, χρειάζεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανασύνθεση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Να της δώσει νέα ταυτότητα, νέα δυναμική, νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης (...) και ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ένα πολιτικό και συμβολικό σημείο αναφοράς για αυτήν την ανασύνθεση".

Ταυτοχρόνως, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του κυβερνώντος κόμματος: για τον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρει ότι "μια ενδεχόμενη νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη θα σήμαινε επιστροφή εκείνων των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια", ενώ καλεί την κ. Γεννηματά "να εξηγήσει γιατί συμπορεύεται με τη ΝΔ σε όλα, μα όλα, τα πολιτικά ζητήματα".

Για την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Χρ. Βερναρδάκης υποστηρίζει ότι ο Π. Καμμένος εγκλωβίστηκε στο θέμα των σχέσεων με την πΓΔΜ και "το θεωρώ κρίμα γι αυτόν, γιατί η κυβερνητική συνεργασία της τελευταίας τετραετίας ήταν μια παραγωγική συνεργασία". Όμως, "η συνεργασία όπως την ξέραμε, με τη μορφή που την ξέραμε, φτάνει στο τέλος της", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας με έμφαση, "από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ένα συνολικό σχεδιασμό και στο σχεδιασμό αυτό δεν περιλαμβάνονται πρόωρες εκλογές".

Για τους υποψήφιους δημάρχους Νάσο Ηλιόπουλο και Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει ότι είναι "δύο νέοι και πολύ ικανοί και μορφωμένοι άνθρωποι διεκδικούν την ψήφο για τις πόλεις που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν".

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Βερναρδάκης δηλώνει ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους γείτονες για τη λείανση των εντάσεων", με την πρόσθετη επισήμανση ότι "η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του Υπουργείου Εξωτερικών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: