Βίντεο σοκ: Χτύπησαν άγρια τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων

Βίντεο σοκ: Χτύπησαν άγρια τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων
Attack on New Democracy`s MP Giorgos Koumoutsakos during a protest of Pontic origin Greeks, at Syntagma sq, on Nov. 5, 2015 / , 5 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, όταν άγνωστοι προπηλάκισαν τον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο. Τον χτυπούσαν με τα ΜΑΤ να παρατηρούν (Vids)

Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που βρίσκονταν στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προπηλάκισαν και χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ, πριν προλάβουν τα ΜΑΤ να επέμβουν. Η ομάδα ατόμων που φωνάζει “αλήτες, προδότες, πολιτικοί” – ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή- και κινείται προς το μέρος του βουλευτή, περνά ανάμεσα από τα ΜΑΤ για να του επιτεθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.(Phasma-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Phasma

 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το σημείο.

Καρέ καρέ η επίθεση

Η αστυνομία μελετά τα βίντεο για να εντοπισθούν οι δράστες

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού .

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναζητείται ο διαδηλωτής με το μαύρο τζόκεϊ ο οποίος έχει αναγνωρισθεί από το βίντεο την ώρα που χτυπάει με γροθιά τον κ. Κουμουτσάκο.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση και δεν αποκλείεται να διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν όπως έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερος αξιωματικός, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δεν ήταν ενημερωμένοι για την παρουσία του κ. Κουμουτσάκου στο σημείο και είδαν ξαφνικά έναν άνθρωπο να δέχεται επίθεση. Αμέσως κινήθηκαν προς το σημείο και τον φυγάδευσαν ενώ τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τους επιτιθέμενους τους οποίους απώθησαν.

Πληροφορίες πως πρόκειται για άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 από την ελληνική αστυνομία, φαίνεται πως τα άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωσή της  αργότερα η ΓΑΔΑ δήλωσε: “Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις”.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνο το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε  πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές.

Νέα Δημοκρατία: Να συλληφθούν οι δράστες

Η Νέα Δημοκρατία, καταδίκασε τα αποτρόπαια γεγονότα και ζήτησε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για φασιστοειδή που εκμεταλλεύθηκαν τη συγκέντρωση των Ποντίων.

“Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού”, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Γεροβασίλη: Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά, γίνεται ο ίδιος θύμα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κος Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς.”

Απάντηση ΝΔ σε Γεροβασίλη:

Εντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!”

ΑΝΕΛ: Φασιστικές αντιλήψεις

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.

Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την επίθεση «από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων» τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα