Βίτσας: Γνωρίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν τα συζητάμε

Εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.
(MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
Εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017. (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) EUROKINISSI

"Ανοίγουμε το μονοπάτι ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και να αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Το Εurogroup της Παρασκευής σημείωσε ένα μεγάλο πλέον βήμα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε από τις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες και τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή, που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μας φέρει σε μια κανονικότητα, αλλά και ανοίγει ελπίδες ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση».

ADVERTISING

Διευκρίνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η εσωτερική οικονομία αλλά και θα υπάρξει διευθέτηση για τα μεσοπρόσθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διαχείριση του χρέους». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως είναι ένα ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. Επισήμανε πως ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών και εξέφρασε την πεποίθηση πως ότι «πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και ν' αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, διεμήνυσε πως «σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε». «Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται και δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"» σημείωσε.

Εξάλλου σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας», μήκους 14 χιλιομέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ και στον οποίο πήραν μέρος και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών. Ακολούθησε ξενάγηση στο Οχυρό και στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός απένειμε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ στον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του δεκανέα Ηλία Κυριακού, ο οποίος έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικά στη μάχη των οχυρών.

SHARE:

24Media Network