“Βοήθεια στο σπίτι”: Κατατέθηκε η τροπολογία – Στις 3.000 οι προσλήψεις

“Βοήθεια στο σπίτι”: Κατατέθηκε η τροπολογία – Στις 3.000 οι προσλήψεις
Βουλή Eurokinissi

Σύσταση οργανικών θέσεων ίδιου αριθμού με τις θέσεις προσωπικού που απασχολούνται ήδη στο «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς κι επιπλέον 7% επί αυτών. Μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας στο πρόγραμμα, υποχρέωση παραμονής για 10 έτη στις θέσεις τους.

Την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στις οργανικές μονάδες των δήμων και την στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων που ψηφίζεται σήμερα.

Σύμφωνα με την τροπολογία μπορούν να συσταθούν οργανικές θέσεις στους δήμους ίδιου αριθμού με τις θέσεις προσωπικού που απασχολούνται ήδη στο «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς κι επιπλέον θέσεις στο 7% επί αυτών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται να δαπανηθούν 62,5 εκατ. ευρώ για μισθολογική δαπάνη περίπου 3.000 ατόμων.

Όσοι εργάζονται ήδη στο «Βοήθεια στο σπίτι» μοριοδοτούνται με 17 μόρια ανά μήνα για εργασιακή εμπειρία μέχρι 84 μηνών, ενώ το κριτήριο της εντοπιότητας δεν προτάσσεται του κριτηρίου της εμπειρίας κατά τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις. Όσοι τελικά προσληφθούν στις μόνιμες πια δομές του «Βοήθεια στο σπίτι» είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους για 10 χρόνια και δεν μπορούν να μετακινηθούν, αποσπαστούν ή μεταταχθούν σε άλλες θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα