Βολές σε Βενιζέλο και "μνηστήρες" από Ραγκούση

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκτάκτως συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο μάτι του κυκλώνα ο υπουργός Οικονομικών. Και ο Γιάννης Ραγκούσης ανοίγει μέτωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Μετά τις αιχμές από τον Χρήστο Παπουτσή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται και στο στόχαστρο του Γιάννη Ραγκούση που του χρεώνει τη σκληρή τακτική της τρόικας και τις συνεχείς απαιτήσεις για μείωση μισθών και συντάξεων.

"Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις "ηρωικές" στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να τη φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές;", επισημαίνει σε άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό Μεταρρύθμιση , στοχοποιώντας ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επισημαίνει μάλιστα πως οι παλινωδίες οδήγησαν στο να βυθιστεί η χώρα στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ που υπήρξε η κύρια, όπως αναφέρει, αιτία της ύφεσης στην οποία βούλιαξε επί 2,5 χρόνια η ελληνική οικονομία.

Ασκεί παράλληλα έντονη κριτική και σε όσους καθυστέρησαν, ανέστειλαν και εμπόδισαν την πραγματοποίηση των αυτονόητων αλλαγών στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών κεκτημένων, τονίζοντας πως το μόνο που τελικά κατάφεραν ήταν να πληγούν με βάναυσο, οριζόντιο και άδικο τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα.

Αναφέροντας πως στη ρίζα του προβλήματος συναντά κανείς το δόγμα της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης "άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα εντέλει πράττω", τονίζει πως έφτασε η στιγμή να μπει τομή με το παρελθόν και να επέλθει ρήξη με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης, με τους πρωταγωνιστές και τους σημερινούς εκπροσώπους της.

Στο κλείσιμο του άρθρου του επισημαίνει πως ο καθένας που διεκδικεί ρόλο στα δημόσια πράγματα υποχρεούται να δηλώσει παρών με την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί.

"Σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και με τη συστράτευση με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν τα βρήκε με τον Βενιζέλο η τρόικα και αποχώρησε

SHARE:

24Media Network