Βορίδης: Δεν συνυπήρξα με τον Μιχαλολιάκο στη νεολαία της ΕΠΕΝ

Βορίδης: Δεν συνυπήρξα με τον Μιχαλολιάκο στη νεολαία της ΕΠΕΝ

Τι δήλωσε ο Μάκης Βορίδης για τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής και τη νεολαία της ΕΠΕΝ (Vid)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR βρέθηκε προσκεκλημένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μιχαλολιάκου περί παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βορίδης απάντησε, μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε:

“Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ότι νομίζει, είναι προφανές ότι εκείνο που προσπαθεί να κάνει η Χρυσή Αυγή είναι να παρεμποδίσει την έρευνα η οποία διεξάγεται και να την εμποδίσει να φτάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα”.

“Η κυβέρνηση δεν θέλει προφανώς την παραβίαση της εντολής του ελληνικού λαού. Αλλά μην μπερδεύει κανένας αυτό, με το ενδεχόμενο να εκβιαστεί η κυβέρνηση. Τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους είτε έτσι είτε αλλιώς. Το αποτέλεσμα θα είναι να χάσουν τις έδρες τους”. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση  χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βορίδης απάντησε:

“Είναι μείζον ζήτημα,  δεν έχει ξανασυμβεί.  Δεν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή  της χώρας να ερευνάται κοινοβουλευτικό κόμμα για σύσταση εγκληματικής οργανώσεως. Δεν είναι μικρό πράγμα”.       

Πρόσθεσε ακόμα για το εάν το συζητάει  συνέχεια το ζήτημα η κυβέρνηση για να το “σηκώνει”:  “Εμείς δεν συζητάμε τίποτα. Εμείς κάναμε μία πράξη. Συγκέντρωσε δικογραφίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τις έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου” .

Για το εάν είχε προηγηθεί περίοδος ανοχής και γιατί η κυβέρνηση δρα τώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε:

“Υπάρχουν  περιστατικά κακουργηματικού χαρακτήρα τα οποία συμβαίνουν την τελευταία περίοδο. Το ένα είναι οι  βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες,  το οποίο συμβαίνει στον Μελιγαλά, το δεύτερο είναι το περιστατικό του Περάματος,  που ενδεχομένως έχει κι αυτό βαριές σωματικές βλάβες, και το τρίτο είναι βεβαίως το περιστατικό στο Κερατσίνι”. 

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου γιατί προέτρεψαν, στη Βουλή, να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βορίδης απάντησε:

“Εγώ επεσήμανα πως αυτό είναι εκτροπή, χρησιμοποιώντας πολιτικά τον όρο” και συμπλήρωσε: “Προκαλούν εκλογές, γιατί άραγε; Βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση. Προσπαθούν να εκβιάσουν ώστε να μην ολοκληρωθεί η έρευνα.  Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκβιαστεί. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα χάσουν τις έδρες τους”.

Κλείνοντας, ο Νίκος Χατζηνικολάου διαβάζοντας τα μηνύματα των τηλεθεατών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ρώτησε τον κ. Βορίδη για το αν συνυπήρξε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη νεολαία της ΕΠΕΝ.

“Δεν συνυπήρξαμε ποτέ με τον Μιχαλολιάκο στη νεολαία της ΕΠΕΝ. Ήμασταν με απόσταση 8 μηνών, εγώ ήμουν μετά”, απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα