Βορίδης: Η ΝΔ θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή. Είναι ακροδεξιά η ΝΔ;

Βορίδης: Η ΝΔ θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή. Είναι ακροδεξιά η ΝΔ;
Ο Μάκης Βορίδης Eurokinissi

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις κινητοποιήσεις μαθητών σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. "Η Αριστερά βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας γιατί ενώ έχει ενθαρρύνει τέτοιες κινητοποιήσεις τώρα τις βρίσκει απέναντί της".

Την “πατριωτική ευαισθησία των μαθητών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών” ανέδειξε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

“Δεν ταυτίζω με την ακροδεξιά οποιονδήποτε διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών ή θέλει να διαμαρτυρηθεί. Έχουμε αναγνωρίσει τη θεσμική λειτουργία του μαθητικού κινήματος. Δεν ισχύει ότι δεν μ αρέσουν οι καταλήψεις όταν τις κάνει ο Τσίπρας αλλά μ αρέσουν όταν γίνονται για το μακεδονικό. Αντιλαμβάνομαι όμως ως πατριωτική ευαισθησία τη διάθεση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν. Το θεωρώ θετικό ότι προσπαθούν να μην περάσει αυτή η συμφωνία και να μην κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αν εντοπίζονται συγκεκριμένα φαινόμενα εξτρεμισμού και καπηλείας, δεν τα επιδοκιμάζω. Αλλά το γεγονός ότι ένας μαθητής είναι ευαισθητοποιημένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο. Η Αριστερά βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας γιατί ενώ έχει ενθαρρύνει τέτοιες κινητοποιήσεις τώρα τις βρίσκει απέναντί της. Η ΝΔ θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή. Είναι ακροδεξιά η ΝΔ; Αναζητάτε αν υπάρχουν πίσω κάποιοι που πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις, γιατί το αναζητάτε στο πλαίσιο της αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών; Η Αριστερά επιχειρεί να μετατρέψει όποιον έχει αντίρρηση στη συγκεκριμένη συμφωνία που παραδίδει εθνότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων σε ακροδεξιό. Όποιος το κάνει αυτό χαρίζει στην ακροδεξιά ένα τεράστιο ακροατήριο. Το να αντιδρά κανείς και να προσπαθεί να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από μόνο του είναι μια αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που βάζει στο κέντρο την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας”.

Με τη φράση περί “αρχιερέα της διαφθοράς” για τον Κ. Σημίτη ο Κώστας Καραμανλής αποτύπωνε μια γενικότερη ατμόσφαιρα που σήμερα επαληθεύεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα