Βορίδης: Οι ιερείς πρέπει να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ  Μάκης Βορίδης
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σχολιάζοντας το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα - Ιερώνυμου για την αλλαγή στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

"Η θρησκευτική ουδετερότητα ανοίγει τα ζητήματα των εικονισμάτων και της προσευχής στα σχολεία, των εικονισμάτων στα δικαστήρια, του δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων, του θρησκευτικού όρκου, που μπορεί να προωθηθούν μέσα από δικαστική διεκδίκηση". Την επισήμανση αυτή έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ ανέφερε επίσης τα εξής: "Ο κ. Τσίπρας από τη μια μεριά λέει στην Εκκλησία ελάτε εδώ να σας δώσω 200 εκ, να σταματήσετε να είστε δημόσιοι υπάλληλοι για να απελευθερωθούν 10.000 προσλήψεις, από την άλλη λέει και μια κουβέντα για τη θρησκευτική ουδετερότητα για να καλυφθεί στο αριστερό ακροατήριο. Είναι μια τακτική εξαπάτησης, προσπαθώντας να έχει όλο τον κόσμο ευχαριστημένο. Οι ιερείς πρέπει να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Το άρθρο 3 του συντάγματος ορίζει τα περί επικρατούσας θρησκείας, το άρθρο 13 τα περί ανεξιθρησκίας. Αν δεν του αρκούν αυτά και θέλει κάτι άλλο ποιο είναι αυτό το άλλο;

Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει την υπόθεση χωρισμού Εκκλησίας-κράτους σαν να ανήκει στη σφαίρα του Νεφελίμ. Οι σταυροί στα σχολεία και στα δικαστήρια είναι αντικείμενο πολιτιστικών πολέμων σε πολλές χώρες της Δύσης. Οι φάτνες έχουν απασχολήσει το γαλλικό συμβούλιο της επικρατείας. Σηκώνεται ο άθεος και ο μουσουλμάνος και σου λέει γιατί πρέπει να βλέπω φάτνες; ". "Ολη η συζήτηση που γίνεται -συνέχισε- δείχνει πόσο απαίδευτη αμόρφωτη και άσχετη είναι η αριστερά στην Ελλάδα. Δεν βάζουν ευθέως τα θέματα που συζητά η Αριστερά παντού στον κόσμο. Αλλά πίσω από το αδιανόητο περνούν οι διατάξεις περί θρησκευτικής ουδετερότητας που ανοίγουν τη συζήτηση στο δημόσιο διάλογο και δικαστικά. Με το που αλλάζεις το συνταγματικό πλαίσιο ανοίγεις το δρόμο για τέτοιες αποφάσεις. Πίσω από γενικότητες περί θρησκευτικής ουδετερότητας ο κ. Τσίπρας ξέρει τι συζήτηση ανοίγει. Η δεν γνωρίζει, οπότε είναι αδαής, ή γνωρίζει και μας δουλεύει, το οποίο είναι το πιθανότερο. Φοβάται να ανοίξει στα ίσα τη συζήτηση και το πάει πονηρά. Θέλω όλοι να δηλώνουν τις προθέσεις τους και να μην δουλευόμαστε".

Ν. Μαραντζίδης: Εκφράζει τη Νέα Δεξιά. Αυτή έχει επιρροή στη ΝΔ

Σχολιάζοντας τη δήλωση Βορίδη στον News 24/7 στους 88,6, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, είπε ότι ο βουλευτής της ΝΔ "εκφράζει ένα ρεύμα στον χώρο της δεξιάς που αποκαλούμε Νέα Δεξιά. Πρόκειται για ανερχόμενο ρεύμα στη ΝΔ αλλά και στην Ευρώπη με βασικό χαρακτηριστικό τις εθνικιστικές αναφορές και τον σκληρό λόγο σε ζητήματα ταυτοτήτων, έθνους, θρησκείας κλπ. Αυτή η Νέα Δεξιά εχει επιρροή στη ΝΔ. Η συζήτηση πλέον είναι αν είναι το κυρίαρχο ρεύμα ή αν επιδιώκει να γίνει. κατά τη γνώμη μου, ναι (το επιδιώκει). Αυτό το ρεύμα έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας. πρόκειται για μια ατζέντα η οποία έχει φιλοδοξίες ιδεολογικής ηγεμονίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, Συνταγματική Αναθεώρηση
SHARE: