Βούλτεψη: “Προπαγάνδα οι εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις – Στην Τενερίφη που καίγεται 10 μέρες δεν γράφεται λέξη”

Βούλτεψη: “Προπαγάνδα οι εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις – Στην Τενερίφη που καίγεται 10 μέρες δεν γράφεται λέξη”
Eurokinissi

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής, αμφισβητώντας τα επιστημονικά στοιχεία. Σειρά πήρε η Σοφία Βούλτεψη.

“Προπαγάνδα των αριθμών” χαρακτήρισε η Σοφία Βούλτεψη τις επιστημονικές εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις από τις καταστροφικές φωτιές στη χώρα, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή που αμφισβητεί τα στοιχεία των επιστημονικών φορέων.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μίλησε στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, όπου όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι μισές φωτιές πλέον αφήνουν πίσω τους υπερδιπλάσιες εκτάσεις καμένης γης, η ίδια απάντησε: “Αυτό είναι προπαγάνδα των αριθμών. Ο αριθμός των πυρκαγιών δεν έχει να κάνει με το μέγεθος των πυρκαγιών. Μία μέγα-φωτιά μπορεί να κάψει τα πάντα, ενώ δεν υπάρχουν άλλες φωτιές γύρω”.

Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος της επεσήμανε πως πρόκειται για στοιχεία του meteo, με την ίδια να απαντά πως “είναι οι μισές αλλά είναι μεγάλες και ευμετάβλητες”.

Στο τέλος μάλιστα, είπε: “Δεν αμφισβητώ τι λένε οι επιστήμονες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί που καίγεται η Τενερίφη για 10η μέρα, ψάχνω στα ισπανικά στα αντιπολιτευόμενα Μέσα και δεν υπάρχει λέξη. Δεν γίνεται αυτή η συζήτηση”.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε για τις καμένες εκτάσεις πως “η αποτίμηση δεν μπορεί να γίνει μόνο από δορυφορικές εικόνες -που είναι οι μόνες που είναι στη φάση αυτή διαθέσιμες- οι οποίες λόγω χαμηλής ευκρίνειας, αλλά και ύπαρξης καπνού (αφού αρκετά περιστατικά πυρκαγιών βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη), εμπεριέχουν, αναπόφευκτα, σημαντικό περιθώριο λάθους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου στις πρώτες εκτιμήσεις έχουν συμπεριληφθεί ως καμένες, μεγάλες νησίδες και συστάδες ζωντανής δασικής βλάστησης εντός της εξωτερικής περιμέτρου της συνολικά καείσας έκτασης”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα