Βουλή: Δεν ανανεώνεται η θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού

Βουλή: Δεν ανανεώνεται η θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού

Θα παραμείνει στη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του. Η θητεία του είχε λήξει από τις 30 Νοεμβρίου

Τη μη ανανέωση της θητείας του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα, αποφάσισε σήμερα το κοινοβούλιο.

Ο κ. Λιαργκόβας, η θητεία του οποίου εξέπνευσε στις 30 Νοεμβρίου, θα παραμείνει στη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του μέσω σχετικής προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης.

Η απόφαση για τη μη ανανέωση της θητείας του ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με τον ίδιο τον συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Ο κ. Λιαργκόβας φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Βούτση ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα εκδώσει η Βουλή για τη θέση του συντονιστή.

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή είχε υποπέσει σε  σφάλμα τον Νοέμβριο όσον αφορά τον υπολογισμό των τόκων του Δημόσιου Χρέους. Ειδικότερα το Γραφείο, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Λιαργκόβας, είχε χρησιμοποιήσει μη επικαιροποιημένα στοιχεία του 2013 φουσκώνοντας κατά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ τους τόκους που θα πληρώσει η χώρα.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή είχε δεχθεί όμως έντονη κριτική και τον περασμένο Μάιο όταν σε έκθεση που εξέδωσε την ημέρα που έκλεινε η 2η αξιολόγηση μιλούσε για αρνητικό κλίμα στην οικονομία τη στιγμή που έπεφταν τα spread.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιαργκόβας: Από το 2015 και μετά αυξήθηκαν οι άδικοι, έμμεσοι φόροι

Λιαργκόβας: Δεχόμαστε την κριτική αλλά δεν αλλάζει η ουσία

SHARE:

24Media Network