Στην Βουλή η δικογραφία για το ανείσπρακτο rebate από φαρμακευτικές εταιρείες

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής EUROKINISSI

Η δικογραφία αφορά τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργο Αλογοσκούφη, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση με το ανείσπρακτο rebate (επιστροφές) από φαρμακευτικές εταιρείες, υπόθεση που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τριών πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, την πρώην υπουργό Εργασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η υπόθεση αφορά το 2008 και την μη έκδοση της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης για την είσπραξη του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την απόδοσή του στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, στην Βουλή διαβιβάστηκαν άλλες οκτώ δικογραφίες κατά υπουργών μεταξύ των οποίων και κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι. Την σχετική μήνυση κατέθεσε ο Αριστείδης Χερουβείμ που έχασε την μητέρα του, την αδερφή του και τα δίδυμα ανήλικα παιδιά της από την πολύνεκρη πυρκαγιά.

ADVERTISING

Αιτήματα άρσης ασυλίας για Πολάκη- Καμμένο και για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Επίσης κατατέθηκαν στην Βουλή τέσσερα αιτήματα άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων και για τρεις υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη αφορά την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τον οποίο κατηγορεί για παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας τους.

Η δεύτερη αφορά την έγκληση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά του πρώην υπουργού Εθν. Άμυνας Πάνου Καμμένου για τα όσα του καταλογίζει για την παραχώρηση συμβάσεων βίζας σε εταιρείες συμφερόντων του Τζόρτζ Σόρος και για χρήση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών για χρηματοδότηση ΜΜΕ στην Βόρεια Μακεδονία σε σχέση με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η τρίτη αφορά και πάλι τον Π. Καμμένου, αυτήν την φορά μετά από έγκληση της βουλευτίνας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για όσα καταλόγισε εναντίον της στο twitter.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς ζητά την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για δηλώσεις τους εναντίον μειονοτικών βουλευτών της Θράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network