Βουλή: Κριτική Καββαδία σε Κοτζιά για ίσες αποστάσεις στο αιματοκύλισμα της Παλαιστίνης

Βουλή: Κριτική Καββαδία σε Κοτζιά για ίσες αποστάσεις στο αιματοκύλισμα της Παλαιστίνης
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία Eurokinissi

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στο υπουργείο Εξωτερικών ότι με την ανακοίνωσή του για το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας "εξομοιώνει το θύτη με το θύμα"

Κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών για απόπειρα εξομοίωσης του θύτη με το θύμα στη Λωρίδα της Γάζας άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Η κυρία Καββαδία κατήγγειλε «δολοφονική επίθεση» του ισραηλινού στρατού και μίλησε για «πραγματική σφαγή» στη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα, επέκρινε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να την κατονομάσει, τονίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «η καταδίκη δεν μπορεί να είναι με “ναι μεν αλλά” ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα».

Αντίστοιχη κριτική άσκησε και με ανάρτησή της στο facebook. «Λογικές ίσων αποστάσεων, συμπεριφορές Πόντιου Πιλάτου, προτροπές περί «αυτοσυγκράτησης», τι θέση έχουν σε μια μέρα που μετρά 55 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες; Η σφαγή στην Παλαιστίνη δεν μπορεί να είναι μια ακόμη είδηση στα δελτία ειδήσεων και η καταδίκη των αυτουργών – φυσικών και ηθικών – οφείλει να είναι κατηγορηματική και απερίφραστη» ανέφερε η κυρία Καββαδία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών στη χθεσινή ανακοίνωσή του κατέγραψε με «αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας». «Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα» πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών και κατέληξε προτρέποντας το Ισραήλ «να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας» και την Χαμάς ή όσους οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, «να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα