news 24/7

ΒΟΥΛΗ

Nέα και πληροφορίες για τη Βουλή. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος υπογράφοντας ο Νίκος Παρασκευόπουλος - Οι 32 βουλευτές επισημαίνουν ότι το 80% των σχολικών καθαριστριών εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα της ανανέωσής τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Με "μίνιμουμ συμφωνία" των δανειστών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τεχνικά κλιμάκια με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό τα τρία πεδία στα οποία υπάρχουν διαφορές ή ζητούνται διευκρινήσεις από τους θεσμούς.

Στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της Βουλής

Με 148 Ναι υπερψηφίστηκε η άρση του κωλύματος των βουλευτών να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Τη σχετική τροπολογία καταψήφισαν 105 βουλευτές, ενώ 4 ψήφισαν παρών - Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης για την άρση του κωλύματος, έκανε λόγο για «τροπολογία Κουντουρά».

Έδρανα της Βουλής

Εμπλοκή τριών πολιτικών προσώπων για τα δώρα 241 εκατ. ευρώ στις φαρμακευτικές - Στη Βουλή η υπόθεση

Σε τρία πολιτικά πρόσωπα "σκόνταψε" η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς - Πρόκειται για ένα πρόσωπο, το οποίο ελέγχεται και για εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis, και ακόμα δύο κυβερνητικά τότε στελέχη.

Στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της Βουλής

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την "τροπολογία Κουντουρά"

Η αντιπολίτευση επέκρινε την άρση του κωλύματος των βουλευτών να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τονίζοντας πίσω από την αλλαγή της τελευταίας στιγμής κρύβεται η υποψηφιότητα της υπουργού Τουρισμού για την Ευρωβουλή κι ο φόβος της κυβέρνησης μήπως χάσει την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Στιγμιότυπο από εκλογές

Eυρωεκλογές: Δυνατότητα ψήφου σε δύο κάλπες σε δύο διαφορετικά τμήματα

Αύριο Τρίτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στο οποία ενσωματώνεται η σχετική τροπολογία. Στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκαν τροπολογίες και για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των τεσσάρων παράλληλων καλπών στις οποίες θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες, αλλά και το δικαίωμα ψήφου όσων κατοικούν στην Μ. Βρετανία.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ

Συνάντηση Βούτση - Ντιμιτρόφ: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας

Συνάντηση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας στην Βουλή - Την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες των δύο χωρών που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισαν οι δύο άνδρες.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας

Βίτσας: Αύξηση των αιτούντων ασύλου κατά 16% το πρώτο τρίμηνο του 2019

Ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία» για την κατασκευή του νέου hot-post στα Σφαγεία της Σάμου ενώ χαρακτήρισε «blame game» την κριτική που γίνεται για τις επιστροφές επισημαίνοντας αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά σε άλλες χώρες της ΕΕ.

O βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας

Τασούλας: Επαναφέρει το σενάριο ματαίωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη ΝΔ

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση παρατήρησε μία κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα πρέπει «να σταθμίσει κατά πόσον τα απομεινάρια αυτής της αναθεωρητικής προσπάθειας αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε αναθεώρηση ή να προχωρήσουμε σε μία εξ υπαρχής διαδικασία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου

Καλογήρου: Πλημμέλημα που θα εκτίεται η κατοχή εκρηκτικών υλών

«Θεσμικό σεβασμό» προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και «καθαρή» από σκοπιμότητες διαβούλευση ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο περιθώριο της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης: Τελετή αποχαιρετισμού μεγάλων ευκαιριών η σημερινή συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση χάνεται η ευκαιρία τολμηρών αλλαγών στα ζητήματα των μη κρατικών Πανεπιστημίων, του περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας και της συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στιγμιότυπο από την πρώτη ψηφοφορία των άρθρων για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Συνταγματική Αναθεώρηση: Την Πέμπτη η δεύτερη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες όσων πολιτικών αρχηγών το επιθυμούν. Η αυριανή ψηφοφορία θα καθορίσει ποίες θα είναι οι προς αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος και ποία πλειοψηφία θα λάβουν.

Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την Ημέρα της Γυναίκας τίμησε η Βουλή των Ελλήνων

"Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο", ήταν η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων, καθώς, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου, χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν για την ισότητα στην εργασία και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Νομοσχέδιο υπ. Εσωτερικών: Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης

Για πρώτη φορά εισάγεται αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών - Στο 40% η ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Ο Φραγκίσκος Κουντετάκης

Φρένο στην "υπερβολική αισιοδοξία" από τον Φρ. Κουτεντάκη: Δεν μπορούν ζημιές 9 ετών να αποκατασταθούν σε 1-2 χρόνια

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση του επιπέδου του εισοδήματος των πολιτών στα πριν την κρίση δεδομένα θα πάρει καιρό. Ο Φρ. Κουτεντάκης συνέστησε προσοχή να υπάρξει «αστοχία» με την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ.

Ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής

Βούτσης: Υπάρχουν ευθύνες για το Μάτι

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως έγιναν λάθος εκτιμήσεις, υπήρξε κακή επικοινωνία των υπηρεσιών και λανθασμένοι χειρισμοί που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι- Ερωτηθείς για χρόνο των εκλογών επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης πως αυτές θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή

Η Μπακογιάννη στη θέση του Τζαβάρα - Χαμός με ατάκες για "νευρόσπαστους μπράβους"

Η Ντ. Μπακογιάννη μίλησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στο αθλητικό νομοσχέδιο, εν αγνοία του Κ. Τζαβάρα. Τα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασυνήθιστο περιστατικό προκάλεσαν την "έκρηξη" του Κ. Τζαβάρα

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Βουλής

"Γκρίνιες" μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάτμηση των δήμων

Μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την επιλογή της κατάτμησης μόνο πέντε δήμων και την μη ικανοποίηση παρόμοιων αιτημάτων από άλλους δήμους. Αντίθετα, άλλοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις για την αποσπασματικότητα της ρύθμισης και μάλιστα λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές.

Δημαρχείο

"Σπάνε" οι δήμοι Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σάμου και Σερβίων-Βελβεντού με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας τονίζει ότι η δημιουργία ενιαίων δήμων στα νησιά με τον «Καλλικράτη» δημιούργησε «ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα», τα οποία «εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θέτουν σε διακινδύνευση τη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων αυτών».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης για δημογραφικό: Οι αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες

"Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές" σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παγιώνουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν νέα ζευγάρια και μητέρες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών για το δημογραφικό, σημειώνοντας πως "στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης ενισχύθηκε η τάση αναβολής απόκτησης πρώτου παιδιού σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία".

Ο Αλέξης Τσίπρας στα στη Βουλή

Τσίπρας: Λύση δημογραφικού χωρίς λιτότητα και με ενσωμάτωση των μεταναστών

O πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί ως «λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης» κι πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εργασίας, ενώ επέκρινε την φοβικότητα και την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ την ενσωμάτωση των μεταναστών δεύτερης γενιάς.

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Σχέδιο τεσσάρων κατευθύνσεων για δημογραφικό, brain drain και ασφαλιστικό

Δημογραφική πολιτική δε γίνεται με φιλοδωρήματα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνοντας μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, για τη στήριξη και προστασία των εργαζόμενων μητέρων, καθώς και των πολύτεκνων, ενώ αναφέρθηκε και σε βοηθούμενη αναπαραγωγή- εκτρώσεις

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής "για το δημογραφικό" στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γεννηματά: Το δημογραφικό πρέπει να μας ενώσει αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι «η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους» θυμίζοντας ότι η σύσταση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα ήταν δική της πρόταση.

O πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το δημογραφικό στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μιλήσει σήμερα στη Βουλή για την ανάγκη λήψης μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των νέων γονέων, στήριξης των εργαζόμενων μητέρων και ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλάει στις Υπο-Επιτροπές για Δημοκρατική Διακυβέρνηση και Διατλαντικές Σχέσεις Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, στη Βουλή.

Πρόκληση Τούρκου βουλευτή: "Μονομερείς εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα έχουν συνέπειες"

Ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ κατά την διάρκεια της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Βουλή των Ελλήνων εξίσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος και απείλησε με συνέπειες σε περίπτωση εξορύξεων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συζήτηση στη Βουλή για την συμφωνία των Πρεσπών

Ερώτηση Μπακογιάννη σε Δραγασάκη: Τι θα γίνει αν ο Πειραιάς χαρακτηριστεί αρχαιολογική ζώνη;

Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτά τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τι ακριβώς θα γίνει με τις επενδύσεις στον Πειραιά αν αυτός χαρακτηριστεί αρχαιολογική ζώνη. Την αντίδρασή του εκφράζουν και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Ευ. Αποστολάκης

Αποστολάκης: Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο - Αντιδρούμε με σύνεση και στρατηγική

Να εδραιώσουμε προοδευτικά ένα ασφαλές διεθνές περιβάλλον, απαλλαγμένο από απειλές αποσταθεροποίησης προέτρεψε ο Ευ. Αποστολάκης ενημερώνοντας τα μέλη των υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Ν. Βούτσης - Π. Μοσκοβισί

Βούτσης- Μοσκοβισί: Κοινοί αγώνες κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

«Να εργαστούμε ώστε να μην έλθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη» κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής – «Έχουμε κοινές μάχες να δώσουμε, είναι η μάχη κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας» σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο Νίκος Δένδιας στο βήμα της Βουλής

Τροπολογία της ΝΔ για την ενίσχυση των πληγέντων σε Χανιά και Ρέθυμνο - Επιφυλάχθηκε η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ήδη υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές και σημείωσε ότι αν διαπιστωθεί κάποιο κενό θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού

Αντιπαράθεση Βούτση - Λοβέρδου για τις προσλήψεις στην Βουλή

"Αν τα στοιχεία δεν συνηγορούν στην άποψή μας, τουλάχιστον μην αλλάζουμε και την άποψη και τα στοιχεία", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής παρατηρώντας ότι έχουν γίνει 40-50 "σημειακές" προσλήψεις και μόνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κανονικά το θέμα των θητειών στις ομοσπονδίες, καθώς και το τροποποιημένο εκλογικό σύστημα. Παράλληλα με το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί και η τροπολογία για τη Football League 2 στο ελληνικό ποδόσφαιρο.