ΒΟΥΛΗ

Nέα και πληροφορίες για τη Βουλή. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ακίνητα

Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για οφειλές - Πώς θα εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία επεκτείνεται και τον Αύγουστο η έκπτωση φόρου 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ενώ ορίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις από Σεπτέμβριο ως Φεβρουάριο 2022.

Γιατι ο Τσίπρας συγκρούστηκε αποκλειστικά για την Παιδεία

Γιατι ο Τσίπρας συγκρούστηκε αποκλειστικά για την Παιδεία

Ο λόγος που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση επέλεξε "μονοθεματική" κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ, είναι ανοιχτά τα θέματα της πανδημίας, του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες και πολλά άλλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής

"Θέλουμε λιγότερους φοιτητές" παραδέχθηκε ο Μητσοτάκης - "Δεν είναι κοινωνικό μειονέκτημα οι πτυχιούχοι" απάντησε ο Τσίπρας

Σκληρή κόντρα για την Παιδεία στη Βουλή. Τι είπαν στις δευτερολογίες του ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο"

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά για το νέο σχολείο. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που "προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τους νέους" από τη Νίκη Κεραμέως.

Σύγκρουση κορυφής για την Παιδεία

Σύγκρουση κορυφής για την Παιδεία

Στην Βουλή σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, για να μιλήσουν στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμεώς για την εκπαίδευση. Αναμένεται μετωπική εφ' όλης της ύλης.

Άγαλμα του φιλόσοφου Σωκράτη

Έρευνα 20/20: Καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας ζητούν οι πολίτες

Κορυφαίο πολίτευμα για τους Έλληνες η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όμως θεωρούν πως στην Ελλάδα δεν λειτουργεί για όλους, όπως καταδεικνύει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 στην επέτειο των 47 ετών από την αποκατάστασή της.

O υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία πρόχειρου σχεδιασμού από τον Β.Κοντοζαμάνη στη Βουλή

Θα δούμε τι θα κάνουμε» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον Γιάννη Ραγκούση, όταν του επισήμανε τον κίνδυνο για το ΕΣΥ εάν υπάρξουν χιλιάδες αναστολές εργασίας υγειονομικών

Αιολικά πάρκα - Φωτοβολταϊκά

Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή το νέο αδειοδοτικό για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Σύμφωνα με την πρόταση, πρόκειται να καταργηθεί η μη δεσμευτική προσφορά σύνδεσης, με τα έργα να προχωρούν απευθείας στην αίτηση για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή

Βουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή, μετά από έντονη αντιπαράθεση, η ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αυταρχικές πρακτικές απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος

Κυριάκος Βελόπουλος: Αρση της ασυλίας του αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του Κυρ. Βελόπουλου σχετικά με μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του. Η τελική απόφαση πάντως θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι εργαζόμενοι θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό στον εργοδότη

Προβλέπονται τρίμηνες συμβάσεις για την αναπλήρωση όσων δεν εμβολιαστούν, αλλα δεν ορίζεται χρόνος για την αναστολή εργασίας και δεν υπάρχει αναφορά σε απολύσεις.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - Φωτογραφία αρχείου

Κτηματολόγιο: Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου

Ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο κοστοβόρα πρόσβαση στην κτηματολογική πληροφορία υπόσχεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες αργά στη Βουλή.

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

Τα κόμματα και οι βουλευτές απασχολούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό (αποσπασμένων) δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία τους. Είναι αυτό το μοντέλο που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει η δημοκρατία τον 21ο αιώνα;

Εθνική οδός Ε65

Κυρώθηκε η νέα σύμβαση για τον Ε65 - Τι ειπώθηκε στη Βουλή

"Βάζουμε μπρος ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο" είπε ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ. Κριτική από Πέρκα και Σπίρτζη.

Η Σοφία Μπεκατώρου στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής

Σοφία Μπεκατώρου: Δεν ισχύει η φράση Μητσοτάκη ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική

Η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας σε συνδρίαση της Επιτροπής Ισότητας στη Βουλή, αμφισβήτησε τα μέτρα που λαμβάνονται για την παρενόχληση. Τόνισε πως οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης παραμένουν μειοψηφία.

Τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή

Τροχαίο στη Βουλή: Λαμπαδηδρομία στην μνήμη του Ιάσωνα

Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του 23χρονου Ιάσωνα διοργάνωσε η αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. "Πάνω από 10.000 νεφροπαθείς περιμένουν μόσχευμα. Είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης".

Δήμος Κουμπούρης

Δήμος Κουμπούρης: Το ασφαλιστικό ολοκληρώνει τον αφανισμό των συνταξιούχων

O Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, γράφει για τους κινδύνους του νέου νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το logo του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβερνητική πλειοψηφία για το ζήτημα της Opinion poll

"Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που άπτεται της ποιότητας της Δημοκρατίας και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, είναι παραπάνω από εμφανής και την εκθέτει", σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.