news 24/7

ΒΟΥΛΗ

Nέα και πληροφορίες για τη Βουλή. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Μάκης Βορίδης, στο βήμα της Βουλής

Βουλή: Ύβρεις Βορίδη προς την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές με αναφορές σε "θρασίμια της πολιτικής"

Εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση πριν περάσει το τριήμερο πένθος και προανήγγειλε τη στοχοποίηση προσώπων από τη ΝΔ.- «Ξεφύγατε κύριε Βορίδη» του τόνισε ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης.

H αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Βουλή: Αποσύρθηκε τροπολογία για αύξηση αποδοχών των προέδρων ΔΕΚΟ

Προβλήματα στη διατύπωση της διάταξης επικαλέστησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. «Ομολογία ενοχής» επέρριψε η ΝΔ στην κυβέρνηση. Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Ασύμμετρη απειλή από τις πυρκαγιές

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στο φυσικό φαινόμενο και ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για κάτι το υποβολιμαίο - Εκτάκτως συνέρχεται αύριο το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Στο φως σπάνια ντοκουμέντα για Αττίλα και Χούντα

"Η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή σε μεγάλο βαθμό" ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και έδωσε στη δημοσιότητα τρία σπάνια ντοκουμέντα από την περίοδο της επταετίας, εκ των οποίων το ένα αφορά την επιστράτευση την ημέρα της εισβολής. Τον Οκτώβριο δημοσιεύονται οι πρώτοι τέσσερις τόμοι του Φακέλου της Κύπρου

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Βελτιωμένο το πρωτογενές για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαίου

Βελτιωμένο κατά 834 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017 σύμφωνα με το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Δυσκολιες πολλες συναντησαν οι βουλευτες κατα την διαδικασια της ψηφοφοριας του νομπσχεδδιου του  Υπ. Εσωτερικων για τις εκλογες στην Τοπικη Αυτοδιοικηση και αυτο λογω των πολλων ονομαστικων ψηφοφοριων για πολλα αρθρα του νομοσχεδιου

Βουλή: Με 241 «ναι» υπερψηφίστηκε η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών

Με 150 ψήφους έναντι 123 υπερψηφίστηκε το σχέδιο "Κλεισθένης Ι" για την τοπική αυτοδιοίκηση. "Ναι" της Βουλής στην απλή αναλογική και στην ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές

Συζήτηση του σ/ν του ΥΠΕΣ Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» για την τοπική Αυτοδιοίκηση, Πέμπτη 12/7/2018. (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε την κατάτμηση περιφερειών, να κάνει το ίδιο η κυβέρνηση για τους απόδημους

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την απλή αναλογική επιδιώκει τη θεσμοθέτησε της πολιτικής συναλλαγής. Καταλόγισε σε Τσίπρα – Καμμένο ότι παραδίδουν το «νατοϊκό διαβατήριο» στα Σκόπια.

Φωτογραφία αρχείου

Μάχη στη Βουλή για Κλεισθένη, Σκοπιανό, ψήφο Ελλήνων εξωτερικού

Συνεχίζεται στη Βουλή η αντιπαράθεση με την τροπολογία για διεξαγωγή των δημοτικών μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών στο επίκεντρο

Συζήτηση του σ/ν του ΥΠΕΣ Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» για την τοπική Αυτοδιοίκηση, Πέμπτη 12/7/2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Γεννηματά: Άξιος συνεχιστής της δεξιάς ο Τσίπρας, όχι στα εκλογομαγειρέματα

Έκλογές εδώ και τώρα ζήτησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης

Και επίσημα δημοτικές εκλογές το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές

Ο Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή τη σχετική τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους συνταγματικότητας και ομαλής μετάβασης. Διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Κάλπη στις εκλογές

Άρωμα (τριπλών;) εκλογών τον Μάιο

Τροπολογία για την αλλαγή ημερομηνίας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομοσχέδιο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αποδεκτή. Σενάρια και τριπλών εκλογών.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

"Πέρασε" από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο "Ασφαλιστικές και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων-Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις".

Φάκελοι με ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές

Διπλές κάλπες το Μάιο του 2019: Δημοτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

Τροπολογία για την αλλαγή ημερομηνίας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομοσχέδιο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αποδεκτή. Σενάρια και τριπλών εκλογών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "βαθμολογούν" τους υπουργούς

Από 0 έως …100. Το "ερωτηματολόγιο …Μπαλαούρα" (από το όνομα του βουλευτή που το εμπνεύστηκε) είναι ήδη στα χέρια των βουλευτών. Τα αποτελέσματα θα τα δει μόνο το Μέγαρο Μαξίμου. Ερώτημα πόσο συνδέεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Σκουρλέτης: Οι βαρόνοι της ΝΔ δε θέλουν να "σπάσει" η Β' Αθήνας

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε δημοκρατική τομή την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διαφωνεί ο Κατσίκης για την κατάτμηση Β’ Αθηνών και την απλή αναλογική.

Κάλπη

Σπάει στα τρία η Β' Περιφέρεια Αθηνών και στα δύο η Αττικής

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β' Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη. Με τροπολογία και η σύσταση ειδικής επιτροπής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Διαδικασία της δευτερολογίας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

Το λάθος με την ταυτότητα, η γραβάτα που δεν ήταν λαμέ και η γίδα του Καμμένου

Την ταυτότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ δανείστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να αποδείξει ότι ο Μητσοτάκης εσφαλμένα ανέφερε τη nationality ως εθνικότητα όταν μιλούσε για το Σκοπιανό. Ο πρόεδρος της ΝΔ μπέρδεψε τη γραβάτα του Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκλεψε ένα ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο ορισμός της διαπλοκής

Βολές στον πρόεδρο της ΝΔ για τις δηλώσεις του σχετικά με το «ξεπερασμένο οκτάωρο» και τον «αυτονομιστικό κίνδυνο στη Μακεδονία». Μνημονιακότερος των μνημονιακών ο Μητσοτάκης κατέληξε να απολογείται και δεν είπε τίποτε για το βιώσιμο χρέος, σχολίαζε κυβερνητικός αξιωματούχος

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τσακαλώτος: Εμείς δε βλέπουμε ορδές μεταναστών, βλέπουμε τη Φατμέ

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στο μεταναστευτικό τάσσεται με τον Ορμπάν και τους αντιευρωπαϊστές, καθώς και ότι στην ομιλία του δεν είπε λέξη για το χρέος. "Με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου έχουμε ένα καθαρό διάδρομο 15 ετών, κανείς δεν το αμφισβητεί" τόνισε.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.

Δραγασάκης: "Μιζεραμπιλισμός" όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλόγισε μίζερο λόγο στον κ. Μητσοτάκη και του επέρρριψε ότι "απέτυχε γιατί επένδυσε στην αποτυχία". Τον κατηγόρησε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση και μίλησε χωρίς όραμα για τη χώρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Θεοδωράκης: Ο Παυλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο το 2015 για την παραμονή στην Ευρώπη

"Δεν θα γίνουμε οι Καμμένοι του ΣΥΡΙΖΑ" διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποιος αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα και στο ρόλο που έπαιξαν τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ολάντ, αλλα και τα κόμματα της αντιπολιτευσης. "Δεν υπάρχει ανάπτυξη με capital control" προειδοποίησε

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Καμμένος: Η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έστησε μέτωπο Novartis - Macedonia

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει "να ψοφήσει η γίδα της χώρας". Μίλησε για «όψιμους ψευτομακεδονομάχους» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θα επιλέξει τη γραμμή Καραμανλή ή τη γραμμή Γεωργιάδη στο ονοματολογικό.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.

Γεννηματά: Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στο αλεύρι

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση του Κινήματος για μη περικοπή των συντάξεων, ενώ επιτέθηκε και στο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι άφησε τον Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις που τον βολεύουν

O Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης παραμένει εκνευρισμένος με το Μοσκοβισί

Τις κατηγορίες πως επιθυμεί περικοπή των συντάξεων απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαψεύδοντας ότι συναντήθηκε με την καγκελάριο σε αυτή τη σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ επέμεινε ότι ο Μοσκοβισί έχει προσωπική ατζέντα και επέστρεψε τις επιθέσεις περί διαπλοκής

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής - Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Βασιλειάδης: Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε οπαδούς που δημιουργούν έκτροπα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου τονίζοντας πως οι ΠΑΕ θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας, τόσο για τη μετακίνηση των οπαδών τους όσο και μέσα στα γήπεδα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ζήτησε στο Βερολίνο να μην ανακληθεί η περικοπή συντάξεων

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι παρέχει πολιτική κάλυψη στον φασισμό με τη σκληρή στάση του σε προσφυγικό - Μακεδονικό. Του καταλόγισε ότι "ανοίγει σαμπάνιες" με τον Φρουζή της Novartis.