news 24/7

ΒΟΥΛΗ

Nέα και πληροφορίες για τη Βουλή. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Χρυσοχοΐδης: "Ο νόμος για τις συναθροίσεις θα εφαρμοστεί επειδή υπακούει στην κοινή λογική"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε "χωρίς διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεση επίδειξης δύναμης" πως "ο νόμος για τις συναθροίσεις θα εφαρμοστεί επειδή υπακούει στην κοινή λογική".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Νομοσχέδιο για συναθροίσεις: Νομοτεχνικές βελτιώσεις Χρυσοχοΐδη

Σε αλλαγές προχώρησε ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τις αντιδράσεις αλλά και τη γνωμάτευση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Επιστημονική Επιτροπή Βουλής: Περιορίζεται το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι"

Σημαντικές επικρίσεις για την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις περιέχονται στην έκθεση της. Γίνεται αναφορά σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ουγγαρίας και της Ρωσίας

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαφορά

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαφορά. Νομοθετικές βελτιώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αλέξης Τσίπρας: "Να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης"

Αλέξης Τσίπρας: "Να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης"

"Η ΝΔ επιτίθεται στην προοδευτική παράταξη με τις παλιές συνταγές λάσπης της Δεξιάς γιατί έχει έτοιμα αντικοινωνικά σχέδια για το φθινόπωρο" δήλωσε ο Αλ, Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Εστιατόριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Μέτρα στήριξης: Δέσμη 3,5 δισ. ευρώ με έμφαση στον Τουρισμό

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις, μισή για τους ελευθερους επαγγελματίες. Επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό.

Η ριζοσπαστικοποίηση, ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός και… ο Ριζοσπάστης

Η ριζοσπαστικοποίηση, ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός και… ο Ριζοσπάστης

Η λέξη «ριζοσπαστικοποίηση» που περιλαμβάνεται σε άρθρο του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις , προκάλεσε απορίες στην Λιάνα Κανέλλη, τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Οι λόγοι που ταλαντεύεται το ΚΙΝ.ΑΛ

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Οι λόγοι που ταλαντεύεται το ΚΙΝ.ΑΛ

Σε ένα νομοθέτημα που δημιουργεί συνθήκες σκληρής πόλωσης μεταξύ «δεξιάς και «αριστεράς» η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, καλείται να δώσει καθοριστικές απαντήσεις.

Απομονωμένη η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Απομονωμένη η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σφοδρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα 25. Την δική του πρόταση θα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Καμία μεγάλη αλλαγή δεν έγινε με συναίνεση, θα το ψηφίσουμε ακόμη και μόνοι μας".

Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία για την υπόθεση της συνομιλίας Μιωνή- Παππά

Από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθεαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική

Βουλή των Ελλήνων

Χαντζηνικολάου (ΕΕΤ): Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Μιλώντας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε ότι το σωστό μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και η ανταμοιβή των αξιόπιστων δανειζομένων

Ο Νίκος Παππάς

Παππάς: "Ο Σαμαράς να μας πει τι έγιναν τα 2,6 εκατ. ευρώ"

"Οι αναφορές σε ατζέντα, πληροφορίες για κάποιους που κάνουν δουλειές δεν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου", είπε ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Φωτογραφία αρχείου)

"Είσαι σκέτο παρακράτος":  Μετωπική Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ για ηχητικό που κατέθεσε ο Μιωνής, με αναφορά στον Παππά

Ηχητικό, που κατέθεσε ο Σ. Μιωνής φέρει τον Νίκο Παππά να κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για αποκάλυψη ενός "αδίστακτου παρακράτους" μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. Πλαστογραφία καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Επικρατείας.

Απο διαδήλωση εργαζομένων στην Υγεία

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Εκσυγχρονισμός με "μετάφραση" διαταγμάτων της Χούντας;

Γιατί η κυβέρνηση διστάζει εδώ και μήνες να φέρει προς ψήφιση το νομοθέτημα που θεσπίζει κανόνες για το πως θα γίνονται οι διαδηλώσεις. Οι διατάξεις του νόμου και πόσο μοιάζουν με το αντίστοιχο Νομοθετικό Διάταγμα της 7ετίας.

Συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής

Βουλή: Ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Το Νοέμβριο του 2019 συστάθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας και την τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη

O Γιώργος Ζαββός

Γ. Ζαββός: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δις. στο τέλος του 2020

Ο κ. Ζαββός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί στον Ηρακλή και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μειώνοντας έτσι κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Ζαριφόπουλος στο NEWS 24/7: "Προσωπικός αριθμός για όλους μέχρι το τέλος του 2021"

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Ζαριφόπουλος, μιλά στο News 24/7 για την τεχνολογική ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας, το 13033 που στήθηκε σε 48 ώρες και τα πλάνα για τον Προσωπικό Αριθμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

"Τζαρτζάρισμα" Μητσοτάκη – Τσίπρα στην "περιοχή" του πολιτικού κέντρου

Παράλληλα με την αντιπαράθεση την οικονομία, οι δύο αρχηγοί έδωσαν την μάχη για την επέκταση στον κεντρώο χώρο. Η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας και το σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ για "δραπέτευση" λόγω λιτότητας το 2021.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Δεν έχετε πάρει ακόμα τα μαθήματα από την προηγούμενη διακυβέρνησή σας"

"Το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο" τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

Ο Κ.Μητσοτάκης και ο Α.Τσίπρας στην Βουλή

H "κόντρα" Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία

Η αντιμετώπιση της πανδημίας και τα 32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης τα «όπλα» του πρωθυπουργού. Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» και ο κίνδυνος μνημονίων τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τράπεζες: Ενστάσεις για το νέο πτωχευτικό

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων ανέλυσαν τα άρθρα που μπορούν να «κρύψουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσ/κη για το πολυνομοσχέδιο της παιδείας

Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σήμερα, ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή. Συλλαλητήριο στα Προπύλαια το μεσημέρι της Τρίτης. Νέες κινητοποιήσεις αύριο.

Σχολείο

Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής: "Άδειασμα" στην Κεραμέως για διαγωγή και Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών

Η διάταξη αποκλείει αλλοδαπούς πολίτες οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου με φυσική έδρα στην ημεδαπή, και οι οποίοι τελούν σε όμοια κατάσταση με τους αποφοίτους λυκείων με έδρα στην αλλοδαπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νότης Μηταράκης

Εκτέθηκε στη Βουλή η "σαμαρική" πτέρυγα

Σε κοινοβουλευτικό διάλογο σε κλίμα συν-αντίληψης με τις ξενοφοβικές απόψεις της Ελληνικής Λύσης, επιδόθηκαν ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και η βουλευτής Ζωή Ράπτη.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ενστάσεις και διαφωνίες στην Προανακριτική Επιτροπή

Παρουσιάστηκε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ζητώντας κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντ. Σαμαρά. Να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τέλος Ιουνίου επιθυμεί η πλειοψηφία. Την κλήση εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Να καταθέσει η Ε.Τουλουπάκη προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σήμερα στην Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ξεκινούν το απόγευμα οι διαδικασίες της επιτροπής με το νέο κατηγορητήριο, που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής. Διχάζουν Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία του FBI που έχουν τεθεί υπόψη της Προανακριτικής.

Η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου

"Ξεσήκωσε την φυλακη". Λόγω πολιτικής δράσης μεταφέρθηκε στα Γρεβενά ο Δημάκης παραδέχεται η Σ. Νικολάου

Αίσθηση βεντέτας με τον κρατούμενο φοιτητή, προκάλεσε η ένταση με την οποία αναφέρθηκε στη υπόθεση, ενημερώνοντας την Βουλή, η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο Μάκης Βορίδης

Μια δύσκολη "σχέση": Ο Μάκης Βορίδης και η κάνναβη

Δεν μπόρεσε να κρύψει την απροθυμία του για την κυβερνητική επιλογή να παραμείνει νόμιμη η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, ο υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης. Θεσμοθετούνται αυστηρότεροι όροι για την καλλιέργεια.