Βουλή: Νέο παραλήρημα χρυσαυγιτών για τις κυρώσεις εναντίον τους

ΒΟΥΛΗ/ Συζήτηση για λήψη απόφασης σε αιτήσεις βουλευτών για την άρση ασυλίας, Δευτέρα 19/3/2018. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΒΟΥΛΗ/ Συζήτηση για λήψη απόφασης σε αιτήσεις βουλευτών για την άρση ασυλίας, Δευτέρα 19/3/2018. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος χαρακτήρισαν χαμαιτυπείο τη Βουλή, εξύβρισαν μειονοτικούς βουλευτές και εξέφρασαν επιθυμία εισβολής στην Ανατολική Θράκη. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗ.ΣΥ  επισήμαναν ότι οι χρυσαυγίτες λειτουργούν ως συνήγοροι του Ερντογάν

Με ένα ακόμη υβριστικό παραλήρημα αντέδρασαν οι υπόδικοι χρυσαυγίτες Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος στην πρόθεση της Βουλής να τους επιβάλει κυρώσεις για τις χυδαίες εκφράσεις τους κατά μειονοτικών βουλευτών. 

Τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά αμετανόητοι στην απολογία τους στην Ολομέλεια ενόψει της επιβολής ποινής μομφής εναντίον τους που αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Βουλή. Οι χρυσαυγίτες αναπαρήγαγαν μάλιστα για μία ακόμη φορά την επιχειρηματολογία Ερντογάν αμφισβητώντας την εθνική ταυτότητα των μειονοτικών βουλευτών και καταλογίζοντάς τους ότι «ενδύονται την τουρκική σημαία» και «λατρεύουν τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ». Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε, μάλιστα, χαμαιτυπείο την ελληνική Βουλή ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει Δυτική και Ανατολική Θράκη τασσόμενος δηλαδή υπέρ της εισβολής στην Τουρκία. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία διεμήνυσε στους χρυσαυγίτες ότι ο «ναζιστικός λόγος» τους είναι καταδικασμένος. Όταν αντέδρασαμ, μάλιστα, οι χρυσαυγίτες η κυρία Χριστοδουλοπούλου τους καταλόγισε ότι εκφράζουν «χιτλερικό» λόγο και επικαλούνται ψευδεπίγραφα το Σύνταγμα.

ADVERTISING

Μπαλτάς: Οι χρυσαυγίτες συνηγορούν υπέρ του Ερντογάν

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αριστείδης Μπαλτάς ανέφερε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη συνηγορία υπέρ του Ερντογάν από τα λόγια των χρυσαυγιτών. Επισήμανε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση «ναζιστικού χαρακτήρα». «Συνεχίζουν να εγκληματούν παρά τα δικαστήρια και για λόγους θρασυδειλίας κρύβουν τις ιδέες τους πίσω από τον εθνικισμό» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς και καταλόγισε «συστηματικό δωσιλογισμό» στους χρυσαυγίτες.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς κατήγγειλε τους χρυσαυγίτες για τη δημιουργία «διχαστικού λόγου» στην κοινωνία.

Σε πολύ πιο οξύ ύφος η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε «ανθελληνική» την προπαγάνδα των χρυσαυγιτών. Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφία του βουλευτών του μορφώματος όπως το αποκάλεσε κάτω από τη ναζιστική σβάστικα και τους καταλόγισε ότι με τις δράσεις τους εξυπηρετούν τα σχέδια του Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεοναζί με βόμβες: Είχαν περάσει από τη Χρυσή Αυγή και ετοίμαζαν νέα τάγματα εφόδου

Ο χάρτης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Πως οι Ευρωπαίοι έμειναν 'μετεξεταστέοι' στην Ιστορία

Επιμένει η ΧΑ σε γραμμή Ερντογάν. Η επιτροπή Eξωτερικών ζητά παρέμβαση Βούτση για Κασιδιάρη

SHARE:

24Media Network