Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για τους κανόνες λειτουργίας σε Taxibeat και Uber

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για τους κανόνες λειτουργίας σε Taxibeat και Uber
Η ολομέλεια της Βουλής Ευρωκίνηση

Αίτημα 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομαστική. Σπίρτζης: Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμμαχία εμφανίζονται ξαφνικά «Uberομάχοι». Χατζηδάκης: Διαχωρίζουμε πλήρως την Beat από την Uber

Ονομαστική ψηφοφορία για το νέο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας στις εταιρείες διαμεσολάβησης υπηρεσιών ταξί, τύπου Βeat (πρώην Taxibeat) και Uber ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των βουλευτών της συμπολίτευσης είναι να αναδειχτεί η θέση των βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τη λειτουργία των συγκεκριμένων εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή οι βουλευτές τάχθηκαν κατά της θέσπισης αυστηρών κανόνων λειτουργίας για εταιρείες τύπου Beat αλλά πήραν αποστάσεις από εταιρείες τύπου Uber.

«Η ΝΔ και η ΔΗ.ΣΥ είχαν φτιάξει ένα πλαίσιο γκρίζων ζωνών και ξαφνικά εμφανίζονται Uberoμάχοι» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Καταλόγισε δε στη ΝΔ στους βουλευτές της ΝΔ ότι υποστηρίζουν την Βeat.

Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε οτι το κόμμα του διαχωρίζει πλήρως τη λειτουργία της Beat από την Uber.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα