Βουλή: Στην τακτική δικαιοσύνη ο Παπαντωνίου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Διακόσιοι δύο βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιστροφής των φακέλων του στη Δικαιοσύνη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διακόσιοι πέντε βουλευτές αποφάνθηκαν ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας

Την επιστροφή των δικογραφιών που αφορούν το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Γιάννο Παπαντωνίου στην τακτική δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση αποφάσισε η Βουλή κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της επιστροφής των φακέλων στην τακτική δικαιοσύνη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ψήφισαν 202 βουλευτές ενώ 32 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαντωνίου στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με το ερώτημα της παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η Βουλή τάχθηκε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της μη δίωξης του κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της απιστίας. Υπέρ της μη δίωξης για απιστία λόγω παραγραφής ψήφισαν 205 βουλευτές. 27 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για απιστία ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Στην κάλπη βρέθηκαν και τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια.

Η μάχη της Δικαιοσύνης και της κάθαρσης δεν τελείωσε

Σκληρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη για σειρά σκανδάλων εξαπέλυσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Στηλίτευσε την απουσία Κ.Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά από τη συζήτηση για τον Γ. Παπαντωνίου. Χαρακτήρισε αντιπερισπασμό την υπόθεση Καμμένου. «Η μάχη της Δικαιοσύνης και της κάθαρσης δεν τελείωσε» ανέφερε σε έκτακτη παρέμβασή του στη συζήτηση ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ ότι δεν θα καθαρίσουν έτσι εύκολα με τις υποθέσεις διαφθοράς. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να δημιουργηθούν οι θεσμικές εκείνες προϋποθέσεις που θα προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τις πολιτικές του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας

Ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να είναι εδώ στη Βουλή

«Ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να είναι εδώ στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και λυπάμαι που είμαι ο πρώτος που το λέω αυτό» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επικρίνοντας τόσο τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ όσο και το γεγονός ότι ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη άφησαν ασχολίαστο το γεγονός.  Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Παπαντωνίου να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει που είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση» που καταγγέλλει στο υπόμνημά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για διαφθορά: 'Δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα'

Βούτσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πάρτε τις ευθύνες σας για τον Παπαντωνίου

Κόντρα για τα εξοπλιστικά στη Βουλή

SHARE:

24Media Network