Βουλή: Σύστημα αντι-Predator για τους βουλευτές ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Βουλή: Σύστημα αντι-Predator για τους βουλευτές ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας EUROKINISSI

Ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Γκόκας, ζήτησε να περιληφθεί σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2023.

Η Βουλή να εγκρίνει κονδύλιο για την αγορά ενός μόνιμου συστήματος ελέγχου των κινητών των βουλευτών ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, ως μέτρο προστασίας απέναντι σε συστήματα παρακολούθησης τύπου Predator.

Το αίτημα διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2023. Επισήμανε μάλιστα ότι αυτή μπορεί να είναι μία έμπρακτη απάντηση της Βουλής στο τοξικό κλίμα των ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Γκόκας: «Τα γεγονότα, που ζούμε από τον Αύγουστο και ύστερα, αυτές οι εξελίξεις μέσα από τις παράνομες παρακολουθήσεις, που ξεκίνησαν από την παρακολούθηση του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έφεραν ξανά στο προσκήνιο αυτούς τους κινδύνους. Μας υπενθύμισαν ότι δεν είναι ούτε δεδομένο, ούτε αυτονόητο κανένα κεκτημένο. Οι απειλές και οι κίνδυνοι παραμονεύουν.

Έτσι, επιβεβαιώνεται η ανάγκη για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, για την ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας, αλλά και της προστασίας και της διασφάλισης των ατομικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Και σ’ αυτά τα ζητήματα θα πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύουμε την αντίστοιχη πολιτική μας βούληση.

Έτσι, λοιπόν, πόσο θα κόστιζε, κύριε Πρόεδρε, ένα λογισμικό, ένας μηχανισμός για τον έλεγχο των κινητών, όλων των Βουλευτών, των πολιτικών προσώπων, είτε φέρονται ως παρακολουθούμενοι είτε όχι; Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιωμένο θύμα αυτής της παρακρατικής λειτουργίας, έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση για να μάθουμε την αλήθεια των παρακολουθήσεων από το παράνομο PREDATOR ή της απόπειρας παρακολούθησης.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των περιθωρίων των οικονομικών της Βουλής, νομίζω ότι μπορεί να αναληφθεί το κόστος αυτό, όπως άλλωστε έχει προχωρήσει και το Ευρωκοινοβούλιο. Να είναι αυτή η απάντηση της Βουλής στο τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα