Βουλή: Βενιζέλος και Ντόρα υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Βουλή: Βενιζέλος και Ντόρα υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
EUROKINISSI

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών. Με την άποψή του συμφώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη παρά το "όχι" της ΝΔ στη διάταξη

Υπέρ της κυβερνητικής ρύθμισης που αναγνωρίζει δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκαν στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι δεν είναι δυνατό νομικά να εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης από το δικαίωμα στην αναδοχή . «Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Η γραμμή μας πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων» είπε και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα μιας κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας». «Δεν μπορούμε να είμαστε υπερευαίσθητοι σε μορφές όπως η αναδοχή» τόνισε στο ίδιο πνεύμα και θύμισε το δράμα της κοπέλας στην Κύπρο που αυτοκτόνησε ενώ ήταν σε αναδοχή από έγγαμη οικογένεια κληρικού. «Η συνταγματική και η νομοθετική ηθική στα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι ούτε η ατομική ηθική του καθενός, ούτε η ηθική των χριστιανικών Εκκλησιών ούτε η ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ντόρα: Συμμερίζομαι τις απόψεις Βενιζέλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Με τις θέσεις του κ. Βενιζέλου συμφώνησε και η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιούμενη από το κόμμα της που καταψηφίζει τη σχετική διάταξη και ζητά μάλιστα να αποσυρθεί. «Η πολιτική δεν γίνεται στο κενό» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και διασαφήνισε ότι η ενημέρωση της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση των βουλευτών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Βενιζέλος, Μπακογιάννη, Αναδοχή
SHARE: