Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα των σκουπιδιών. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Βήμα για την άρση του αδιεξόδου στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα έκανε η Βουλή υπερψηφίζοντας την  τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, όπως αυτή βελτιώθηκε μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ναι» στην τροπολογία για τους συμβασιούχους είπαν τα κόμματα της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ «όχι» είπαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Παρών δήλωσε η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Σκουρλέτης προχώρησε σε βελτιώσεις της ρύθμισης που αποτυπώνουν -όπως υπογράμμισε- το θετικό πνεύμα της συνάντησης των εργαζομένων με τον κ. Τσίπρα. Ειδικότερα, με τις νέες τροποποιήσεις απαλείφεται το όριο ηλικίας για τους εργαζόμενους που θα υποβάλουν αίτηση στο διαγωνισμό για τις συμβάσεις καθαριότητας. «Μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στη ΝΔ καταγγέλλοντας την ότι επιδιώκει να παραχωρήσει στους ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών. Την κάλεσε μάλιστα να αλλάξει στάση και να να στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια για μόνιμη λύση στο πρόβλημα, συμβατή με το Σύνταγμα.

Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε παράλληλα ότι οι δηλώσεις του περί μονιμοποίησης συμβασιούχων δεν αφορούσαν τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά εκείνους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί δεκαετίες. «Ουδέποτε απευθυνόμενος -είτε δημόσια, είτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις- στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δημιούργησα τη παραμικρή προσδοκία ότι μετά την λήξη των συμβάσεων αυτοί οι άνθρωποι θα μονιμοποιούνταν με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Αντίθετα όπως φαίνεται από τις δημόσιες δηλώσεις μου διαχώρισα τις περιπτώσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων σε άλλους τομείς που εργάζονται επί δεκαετίες καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα