Βουλή: Ζήτημα “ηθικής τάξης” προκάλεσε αναβολή στο διορισμό του προέδρου του ΕΦΚΑ

Βουλή: Ζήτημα “ηθικής τάξης” προκάλεσε αναβολή στο διορισμό του προέδρου του ΕΦΚΑ
Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Βουλευτές από την αντιπολίτευση διατύπωσαν ενστάσεις για συνεργάτη του προτεινόμενου Στάθη Μαρίνου που σύναψε σύμβαση με την ΗΔΙΚΑ. Επιφυλάξεις και από συμπολιτευόμενους βουλευτές

Αναβολή στην διαδικασία έγκρισης του προτεινόμενου νέου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Στάθη Μαρίνου, προκάλεσε στη Βουλή το “ηθικό ζήτημα” που εγέρθηκε για συνεργάτη του.

Η έγκριση του διορισμού του κ. Μαρίνου αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία καθώς οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν ότι ο συνεργάτης του Στάθη Μαρίνου, Γιώργος Καρκαλής, έλαβε ποσό 20.000 ευρώ στις 26 Μαρτίου με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) για την παροχή υπηρεσιών. Μάλιστα τόνισαν ότι την ίδια περίοδο ο κ. Μαρίνος ήταν Τεχνικός Σύμβουλος στο Διευθυντή της ΗΔΙΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος επιβεβαίωσε την ανάθεση έργου στον συνεργάτη του αλλά ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα τα έλαβε προσωπικά ο συνεργάτης του και όχι η εταιρεία. Όμως επιφυλάξεις εξέφρασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολουπούλου και Μάκης Μπαλαούρας οι οποίοι υπερψήφισαν μεν την υποψηφιότητα του κ. Μαρίνου αλλά πήραν αποστάσεις. Επίσης η Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Τελικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποφάσισε την αναβολή της ψηφοφορίας για αύριο λόγω της απουσίας της κυρίας Καρακώστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα