Βούτσης: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική συμφωνία με καναλάρχη Έλληνα ή ξένο

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στην Βουλή. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ενόψει και της υλοποίησης της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων.  
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στην Βουλή. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ενόψει και της υλοποίησης της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε τις φήμες περί συμφωνίας του πρωθυπουργού με τούρκο επιχειρηματία των ΜΜΕ. Προεξόφλησε ότι έρχονται μεγάλες συγχωνεύσεις στο νέο τηλεοπτικό τοπίο

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με τούρκο επιχειρηματία για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όπου διαπιστώθηκε νέα αδυναμία συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε με Έλληνα, πολλώ δε μάλλον με ξένο, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο…» ανέφερε ο κ. Βούτσης διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης Κεντρώων τους οποίους αναπαρήγαγε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Βούτσης άσκησε, όμως, και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους να συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ που θα ανοίξει το δρόμο για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι θέλει να παγώσει τη διαδικασία φοβούμενη  επικείμενη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών. «Το τηλεοπτικό πεδίο ανοίγει και οι συγωνεύσεις θα γίνουν !» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι τελικά ήταν λάθος του το γεγονός ότι ανέμενε επί 2,5 μήνες την εκλογή αρχηγού της ΝΔ με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καθορισμένος αριθμός αδειών αλλά αντιπρότεινε να δοθούν «άπειρες» άδειες σε όλα τα κανάλια.

«Δεν συμβάλλουμε στο να προχωρήσει η διαδικασία» ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται «σταλινικές μεθόδους». Από την πλευρά του ο Μ. Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα υπάρχοντα κανάλια και να ανοίξουν άλλα.

Μαξίμου για Τούρκο επιχειρηματία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικά με δημοσίευμα της Xουριέτ, αποσαφηνίζεται ότι Τούρκος επιχειρηματίας έχει όντως μιλήσει με τον κ. Τσίπρα στο ματς της εθνικής Ελλάδος με την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη και όταν του αναφέρθηκε το τουρκικό ενδιαφέρον για ελληνική συχνότητα και με Έλληνες επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός του είπε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

Άκαρπη μία ακόμη προσπάθεια για συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ

Άκαρπη αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η πρόταση της Βουλής για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και έτσι δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων. Κάλεσαν μάλιστα την κυβέρνηση να άρει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προκειμένου να συναινέσουν στο μέλλον. Από την ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απουσίαζε και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Υπέρ της συναινετικης συκρότησης ψήφισαν 12 μέλη (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), κατά ψηφισαν 7 μέλη (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και «παρών» δύο (ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή).

Το Ποτάμι ξεκαθάρισε μεν ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εντούτοις κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τη σύνθεση της εννεαμελούς ανεξάρτητης αρχής. Συγκεκριμένα πρότεινε τους: Παπαδοπούλου Δήμητρα, Βάσσης Λαοκράτης, Τζανεττάκος Ιωάννης, Μήτρου Λίλιαν, Διαμαντάκου Πόπη, Τσακίρης  Κώστας, Παπαϊωάννου Αθανάσιος, Κουτσομύτης Κώστας, Σκαρπέλος Ιωάννης.

SHARE:

24Media Network