Βούτσης: Ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Βουλή από τον Ιανουάριο του 2018

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεωνσ την Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεωνσ την Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ονομαστική ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του 2018 θα είναι η τελευταία που θα γίνει με το συμβατικό σύστημα στη Βουλή. "Κλείνει" η Ολομέλεια για δύο ή τρεις εβδομάδες για τις αναγκαίες εργασίες

Την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος διεξαγωγής ονομαστικών ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο από τον Ιανουάριο του 2018 προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι η σχετική ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της 19 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία που θα γίνει με τον παραδοσιακό, συμβατικό τρόπο.

Ανακοίνωσε, μάλιστα ότι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά θα διακοπούν οι συνεδριάσεις στην αίθουσα της Ολομέλεια - για δυο με τρεις βδομάδες - προκειμένου να εγκατασταθεί το νέο σύστημα που θα υποστηρίζει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου περίπου θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα το οποίο θα είναι σύγχρονο και σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Στο μεσοδιάστημα, οι συνεδριάσεις θα διεξάγονται στην αίθουσα της γερουσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network