Βούτσης: Σημαντική η σημερινή ημέρα για τον εξορθολογισμό του τηλεοπτικού τοπίου

Βούτσης: Σημαντική η σημερινή ημέρα για τον εξορθολογισμό του τηλεοπτικού τοπίου
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι μπαίνει καταρχήν τάξη στο χώρο. Ανακοίνωσε 17 προσλήψεις στη Βουλή μέσω ΑΣΕΠ βάσει του κανονισμού αποχωρήσεων/προσλήψεων.

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του ΕΣΡ με την οποία αδειοδοτούνται οριστικά πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Είναι σημαντική η σημερινή ημέρα της απόδοσης του status συχνοτήτων με πέντε άδειες για την ιδιωτική τηλεόραση» σημείωσε. Τόνισε, μάλιστα ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εξορθολογίζεται πλέον «μετά από τόσα χρόνια τόσες πατέντες που είχαν εφευρεθεί για μη νόμιμη εκπομπή ή αποφυγή πληρωμής όσων έπρεπε να αποδοθούν στο Δημόσιο». «Μπαίνει μια καταρχήν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» σημείωσε. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν αρκεί η αδειοδότηση και ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να αναβαθμισθούν και ποιοτικά εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους βάσει του νόμου και του Συντάγματος.

Αποφασίστηκε η πλήρωση 17 μόνιμων θέσεων στη Βουλή μέσω ΑΣΕΠ

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης ότι η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής γνωμοδότησε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της απόφασης πρόσληψης 17 μόνιμων υπαλλήλων στη Βουλή μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικότερα επισήμανε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει του κανόνα τέσσερις αποχωρήσεις/μία πρόσληψη αφού έχουν αποχωρήσει από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 70 μόνιμοι υπάλληλοι. Σημείωσε δε ότι το κύρος του ΑΣΕΠ διασφαλίζει τη διαδικασία από την κακόβουλη κριτική που άσκησε μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα