Βρούτσης: Προαιρετική ιδιωτική ασφάλιση με κίνητρα 

Βρούτσης: Προαιρετική ιδιωτική ασφάλιση με κίνητρα 
Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης Eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας περιέγραψε το σύστημα των τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό. Διαβεβαίωσε ότι κανείς συνταξιούχος δε θα χάσει ούτε ένα ευρώ απο τις επικουρικές και ότι δε θα κοπούν επιδόματα. Ηλεκτρονική ψηφοφορία σε διαδικασίες απόφασης προκήρυξης απεργίας

Το σύστημα τριών πυλώνων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό περιέγραψε στις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την κύρια σύνταξη και ως προς αυτόν θα διατηρηθεί ο καθολικός, υποχρεωτικός και δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο δεύτερος πυλώνα αφορά την επικουρική σύνταξη και ο κ.Βρούτσης τόνισε πως «κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει ούτε ευρώ», επαναλαμβάνοντας πως οι αλλαγές θα αφορούν μόνο στους νέους εργαζόμενους. Είπε δε ότι θα ενδυναμωθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά το θεσμό της προαιρετικής ιδιωτικής ασφάλισης με τον κ.Βρούτση να κάνει λόγο για κίνητρα ώστε να φτάσει το ποσοστό αυτής στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Είπε πως τα εκκρεμή αιτήματα στα ταμεία προσεγγίζουν τις 464.000 συνολικά και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αλχημείες» καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρχε πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ αλλά καθυστερούσε η καταβολή των συντάξεων.

Εκανε λόγο για ψηφιακό μετασχηματισμό της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, με στόχο μέχρι τον Ιούνιο του 2021 να εκδίδεται ψηφιακά το 90% των νέων συντάξεων. Επίσης δεσμεύτηκε πως θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συνταξιούχων.

Ο Βρούτσης δήλωσε ότι θα δοθεί βαρύτητα στην καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας με ένα νέο μείγμα κινήτρων και με το «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων».

Αναφέρθηκε στις εικόνες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λέγοντας πως πρέπει να κλείσουν ανοιχτές πληγές. Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τo ηλεκτρονικό μητρώο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαδικασίες απόφασης προκήρυξης απεργίας προκειμένου να διασφαλιστεί όπως είπε η “καθολική συμμετοχή και άσκηση του δικαιώματος από όλους τους εργαζόμενους”.

Κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, επαναλαμβάνοντας πως είναι η τελευταία ευκαιρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version