Ξανθός: Θα εξαρθρώσουμε πλήρως το κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Ξανθός: Θα εξαρθρώσουμε πλήρως το κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων
O υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο βήμα της Ολομέλειας Eurokinissi

Διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα κάτσουν "στο σκαμνί". Αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμη "εστίες ανομίας και αδιαφάνειας" στο ΕΣΥ

Ρητή διαβεβαίωση για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

“Με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα σε όλο το μέγεθος του” είπε ο κ. Ξανθός στη Βουλή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η έρευνα συνεχίζεται, έχουν γίνει ήδη συλλήψεις και κάποιοι “θα κάτσουν στο σκαμνί”. Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι ο εντοπισμός του κυκλώματος αποτελεί μεν επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ αλλά βασίστηκε και στη συμβολή των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου που διασταύρωσαν και αποκάλυψαν στοιχεία του κυκλώματος. “Δεν ήταν μια αποσπασματική κίνηση ή συγκυριακή εξέλιξη, αλλά αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και προσπάθειας” ανέφερε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για σύγκρουση με τη διαφθορά “μέχρι το τέλος”.

Ο κ. Ξανθός αντέκρουσε όσους ισχυρίζονται ότι το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο. Παραδέχτηκε, όμως, ότι το ΕΣΥ έχει ακόμη προβληματικές εστίες και θύλακες ανομίας και αδιαφάνειας. “Είναι σαφές αυτό” αναγνώρισε ο υπουργός Υγείας.

Καθησύχασε, πάντως, τους πολίτες επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ογκολογικά φάρμακα. “Τα δημοσιεύματα που θέλουν ασθενείς να γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για χημειοθεραπεία, δεν ισχύουν εδώ και περισσότερο από δυο χρόνια” είπε και σημείωσε ότι οι τελευταίες σοβαρές ελλείψεις καταγράφηκαν το 2015.

Τα στοιχεία των εμπλεκομένων στο κύκλωμα προσώπων, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα