Χαρδαλιάς για Ραμαζάνι: “Αγαπητοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι”

Χαρδαλιάς για Ραμαζάνι: “Αγαπητοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι”
Προσευχή μουσουλμάνων σε ταζμί σε χωριό της Ξάνθης Eurokinissi

Στο Ραμαζάνι αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τονίζοντας ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις στους χώρους λατρείας.

Οδηγίες για το Ραμαζάνι, τη μουσουλμανική γιορτή νηστείας, που ξεκίνησε την Παρασκευή (24/04), έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Σε ισχύ παραμένει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας λατρευτικών χώρων όλων των δογμάτων, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ΚΥΑ αφορά όλα τα δόγματα, όλες τις θρησκείες και τις πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές” δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: “Κατα συνέπεια και για το Ραμαζάνι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων επιτρέπεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού και του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα. Αγαπητοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι σας. Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version