Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές

“Σε λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου πιάνουν δουλειά” δήλωσε ο Χάρης Δούκας για το έργο της “Διπλής Ανάπλασης”.

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή (19/4), στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βρανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στην πορεία του έργου επισήμανε:

“Το έργο αποκτά σφυγμό. Έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης και της προσπάθειας που απαιτείται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δικά μας συνεργεία προχωρούν τις προπαρασκευαστικές εργασίες καθαρισμού, κατεδαφίσεων και ο ανάδοχος εγκαθίσταται στο πεδίο, τις αμέσως επόμενες μέρες. Και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη χαρά και ευθύνη, απέναντι στους πολίτες της Αθήνας και τους φίλους του Παναθηναϊκού.  Συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι η συστηματική προσπάθεια που κάναμε, να παρέμβουμε σε όλα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα που παραλάβαμε και να τα βάλουμε σε σειρά ένα -ένα, αποδίδει καρπούς”.

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης
Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης

Όσον αφορά τη σύμβαση με την οποία η ανάδοχος κοινοπραξία μπαίνει στο έργο, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε:

«Υπογράφεται άμεσα. Το αντικείμενο της σύμβασης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεων υλικών από το χώρο του γηπέδου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια σύμβαση που είναι συμπληρωματική στην κύρια σύμβαση των 123 εκατομμυρίων ευρώ του γηπέδου, είναι συμπληρωματική και είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, για την ακρίβεια 6.863.000 ευρώ. Αυτή η χρηματοδότηση υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών, τον Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο ευχαριστώ.

Πριν λίγες μέρες πέρασε από τη δημοτική επιτροπή, σε λίγη ώρα από τώρα περνάει και από Δημοτικό συμβούλιο, χάρη σε αυτή την απόφαση μπαίνουν άμεσα και οι υπογραφές, σε λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου πιάνουν δουλειά στο έργο. Σημειώνω ότι ήδη οι δικές μας μπουλντόζες υπάρχουν στο πεδίο και κάνουν μια σειρά από κρίσιμες προπαρασκευαστικές δράσεις. Και βεβαίως, στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ζητήσω να υπογραφεί γρήγορα η κύρια χρηματοδότηση του νέου γηπέδου που προέρχεται από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Υπουργός κ. Σκυλακάκης, θα πάρει τη σκυτάλη των υπογραφών από τον κ. Παπαθανάση και έτσι θα προχωρήσουμε χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο».

Αναφορικά με την άδεια του νέου Γηπέδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Βρισκόμαστε στη φάση της λήψης της προέγκρισης για την άδεια, προχωράμε και στις κατεδαφίσεις. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε, πριν το καλοκαίρι, να έχουμε και την κανονική έγκριση της άδειας για να προχωρήσει και η θεμελίωση του γηπέδου».

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης
Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης

Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Οι πρόδρομες εργασίες στον Ερασιτέχνη, έχουν ολοκληρωθεί. Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη γίνονται με χρηματοδότηση και μέριμνα της κοινοπραξίας των Τραπεζών, είναι δηλαδή ιδιωτικό έργο, το οποίο μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Ο Δήμος όμως – παρόλο που είναι ιδιωτικό έργο – παρακολουθεί ανελλιπώς αυτήν τη διαδικασία – και σε όποιο πρόβλημα προκύψει, θα είναι και είναι συνέχεια αρωγός».

Ο Δήμαρχος Αθηναίος αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών σημειώνοντας: «Μιλάμε για 215 στρέμματα, πρασίνου, περίπου μιάμιση φορά ο Εθνικός Κήπος ή περίπου όσο το Πεδίον του Άρεως. Αναμορφώνεται η Ιερά Οδός, η οποία πλέον θα έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος για φύτευση και κίνηση πεζών αλλά και ποδηλατόδρομο. Βόλτα δηλαδή με το ποδήλατο στον Ελαιώνα, Θέλουμε να είναι μια νέα συνήθεια που ετοιμάζουμε για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης: «Με δύο λέξεις επιτέλους ξεκινάμε, για την ακρίβεια ξεκινήσαμε. Το τεράστιο αυτό έργο ζωής για τον Παναθηναϊκό και ανάσας για την πόλη της Αθήνας προχωράει στο επόμενο βήμα της υλοποίησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας τόσο με το Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο προσωπικά, όσο και με τους υπόλοιπους, εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ουσιαστική έναρξη των εργασιών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα