Χαρίτσης: “Δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό το πρόβλημα με τον Κασσελάκη”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλέξς Χαρίτσης
Ο Αλέξς Χαρίτσης SOOC

Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα σχολίασε ο πρώην βουλευτής και πλέον ανεξάρτητος Αλέξης Χαρίτσης στο MEGA.

“Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε για να προσθέσει σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ηγείται της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

“Θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για μία δύσκολη και επώδυνη απόφαση για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού “πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε εδώ και 20 χρόνια. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη. Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και με την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο. Ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κ Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά“.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως “δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος».

 

“Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Κασσελάκη”

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Χαρίτσης στάθηκε και σε όσα χωρίζουν τα στελέχη που αποχώρησαν με τον Στέφανο Κασσελάκη, το οποίο “δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό.Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια”.

“Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα