Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά θα συγκρουστεί με τον πυρήνα των ιδεών της δεξιάς

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης INTIME

«Η αριστερή πολιτική μετράει και μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε ο πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης. Μίλησε για ένα εγχείρημα κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και πολιτικής αλλαγής που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση.

Τις προτεραιότητες του νέου πολιτικού σχήματος που δημιουργείται με απαρχή την κοινοβουλευτική ομάδα «Νέα Αριστερά» ανέπτυξε στην ομιλία του στο Σεράφειο ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. -σε μια εκδήλωση που συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα- αποσαφήνισε πως το κοινοβουλευτικό σχήμα αποτελεί το πρώτο βήμα ενός πολιτικού εγχειρήματος ξεκαθαρίζοντας πως αυτό «θα διεκδικεί την διακυβέρνηση αφού είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και δύναμη πολιτικής αλλαγής». Τονίζοντας πως η αντίληψη του νέου φορέα κινείται «μακριά από αρχηγισμούς».

Στόχος μας είναι «να σταθούμε αντάξιοι της προσδοκίας χιλιάδων πολιτικών που αγκαλιάζουν το όραμα για μια αριστερά της εποχής μας» επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας πως «η νέα Κ.Ο αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή.

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Μιλώντας για την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως «δοκιμαστήκαμε. Δεν πρόκειται να απαρνηθούμε αυτό το οποίο υπήρξαμε. Θα είμαστε πάντα περήφανοι επειδή πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια” όπως και για τις «τομές στην εργατική και κοινωνική πολιτική» και «για την Συμφωνία των Πρεσπών». Είπε πάντως πως παράλληλα «σήμερα στεκόμαστε και αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανεχθήκαμε και πλήγωσαν το αξιακό μας σύστημα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης διευκρίνισε πως «δεν είναι ο στόχος μας να επιστρέψουμε πίσω το ρολόι του χρόνου» αλλά «θέλουμε μια νέα σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά» που θα είναι «αξιόπιστη μαχητική» αλλά και «ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη». Συνολικά είπε ότι «πιστεύουμε σε μία κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, μας εμπνέει το όραμα το σοσιαλισμού του 21ου Αιώνα». Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική και στην σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει κάνει την επιλογή του «σκανδαλολογικού λαϊκισμού» και έχει ενίοτε «εξαιρετικά συντηρητικές θέσεις».

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο εστίασε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «καταδικάζει την χώρα σε ένα μοντέλο στρεβλό και άδικο» καθώς και ότι σε αυτή την διακυβέρνηση “η αδικία γίνεται νόμος και η πολιτική μέσο διαχείρισης της μιζέριας».

Μάλιστα, σε αυτή την λογική ενέταξε και τις επερχόμενες ευρω-εκλογές επισημαίνοντας πως «θα είμαστε εκεί» στη «μάχη ενάντια στις σύγχρονες ανισότητες και στην δεξιά ηγεμονία». Σε αυτή τη λογική επισήμανε την ανάγκη ενός φορέα «που θα συγκρούεται με τον πυρήνα των ιδεών της νέας δεξιάς» και «θα παρεμβαίνει στις μεγάλες συζητήσεις της εποχής μας με πρώτη από αυτές την κλιματική κρίση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα