Ξέσπασμα Πολύδωρα: "Τι οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω;"

Εκλογή Προεδρείου της Βουλής, Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Εκλογή Προεδρείου της Βουλής, Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Γρίφος η στάση που θα κρατήσει τελικά ο Βύρων Πολύδωρας στην ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Τον χαρακτήρισε "δυσβάστακτο χτύπημα" για τον λαό

Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέφρασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε «ευρωσκεπτικιστής», υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη» - και σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως. Πότε συμφωνήθηκε ότι είναι δεδομένο πως ξεκινάμε με αυτό το κεκτημένο και τώρα προχωρούμε αλλιώς; Ακόμα και το πώς θα εισπραχθεί ο φόρος, αν θα είναι από τον έφορο ή τη ΔΕΗ, είναι δευτερεύον, όπως και η ονομασία του. Το πρωτεύον είναι το βαρύ και δυσβάστακτο φορολογικό κτύπημα στον ελληνικό λαό και Έλληνα ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια» σημείωσε ο κος Πολύδωρας.

«Είναι δήμευση. Τον αγριεύεις τον ιδιοκτήτη του βράχου. Τον βράχο τον έσκαψε με τα νύχια του. Δεν έχει συμβόλαιο - αλλά υπογραφή αίματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Αμφισβητώντας την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ο κος Πολύδωρας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» - και υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών. Με βάση τις μέχρι στιγμής βεβαιώσεις φόρων σε υπεράκτιες εταιρείες, ο κ. Πολύδωρας υπολόγισε πως «στο σύνολο των 6.500 εταιρειών βγαίνουν δυνητικά 8 δισ.».

«Γιατί δεν εκτιμάται αυτό; Γιατί δεν συνυπολογίζεται η λίστα Λαγκάρντ; Οι καντάδες στη Σιγκαπούρη, οι εξαγωγείς εμβασμάτων; Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω - βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε ο κος Πολύδωρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network