"Ξηλώνει" από το ΙΣΤΑΜΕ τον Σκανδαλίδη η Ιπποκράτους

Στιγμιότυπα από την συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2013 στην Βουλή. (EUROKINISSI)
Στιγμιότυπα από την συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2013 στην Βουλή. (EUROKINISSI) G4PHOTOS

Έτοιμο να σπάσει εντελώς το σχοινί στο ΠΑΣΟΚ. Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θέλουν εκτός και του ΙΣΤΑΜΕ τον Κώστα Σκανδαλίδη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τελειώνει με την εσωτερική αντιπολίτευση και τους διαφωνούντες, για αυτό και σκληραίνει τη στάση του έναντι των βουλευτών οι οποίοι δεν ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο.

Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος τους έθεσε εκτός Κ.Ο., είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ. Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Επιπλέον αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Να σημειωθεί όμως πως ο κ. Βενιζέλος κρατά διαφορετική στάση απέναντι στο Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος την Πέμπτη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά, χθες, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για την πειθάρχησή του στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει έναν συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο, με την επισήμανση όμως, ότι αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.

Σχετικά εξάλλου με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σ΄ αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση (η οποία, προφανώς, δεν έχει τελειώσει). Και προσθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης

"Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι βιωματική. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ".

Με αυτόν τον λακωνικό τρόπο απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης σε κύκλους της Ιπποκράτους οι οποίοι νωρίτερα την Πέμπτη τόνιζαν πως ο πρώην υπουργός και όσοι βουλευτές δεν ψήφισαν τα νέα μέτρα δεν τέθηκαν μόνο εκτός Κ.Ο. αλλά και εκτός ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που καταψήφισαν το "Μνημόνιο 3" και διαγράφηκαν

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο 3 με 153 ψήφους και διαγραφές

SHARE:

24Media Network