Ξυδάκης: Αυτά που λέει ο Βορίδης για ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς τα έλεγαν και οι ναζί

Ξυδάκης: Αυτά που λέει ο Βορίδης για ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς τα έλεγαν και οι ναζί
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

"Οι ΑΝΕΛ δεν συναγελάστηκαν με εθνικοσοσιαλιστές ούτε ζήτησαν κατάλυση της δημοκρατίας" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από το ΛΑΟΣ

Βαριές καταγγελίες για στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τoν ΛΑΟΣ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

“Υπάρχει η κληρονομιά του ΛΑΟΣ, το πολιτικό περιθώριο που φιλοδοξεί να επιμολύνει την τρίτη ελληνική δημοκρατία με τα προβλήματά της αλλά και με τη δυνατότητά της να κάνει διάλογο και να συνθέτει. Ο Α. Σαμαράς νομιμοποίησε τα ναυάγια του ΛΑΟΣ. Βορίδης και Γεωργιάδης δεν πιστεύουν και δεν υπηρέτησαν τη δημοκρατία με τον τρόπο που την πιστεύουν και την υπηρετούν στελέχη της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Συναγελάζονται με δικτάτορες και δηλωμένους εθνικοσοσιαλιστές”. Ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: “Απευθύνομαι στη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπέφερε πολύ ο ελληνικός λαός στην κρίση και δεν πρέπει να ακούσουν τις σειρήνες της απολυταρχίας. Οφείλουμε να διορθώσουμε πολλά να κάνουμε κριτική και συγκρούσεις με πολιτικά επιχειρήματα όχι με δολοφονίες χαρακτήρων και με διακηρύξεις για στρατηγικές ηττες ιδεολογιών. Αυτοκριτική έχει κάνει ο Α. Τσίπρας και θα ξανακάνει. Ο Κων/νος Πλεύρης και αυτοί που πήραν χρίσμα από τον Παπαδόπουλο, αυτοί που χαριεντίζονταν με τον Παττακό, εντάχθηκαν στον ΛΑΟΣ. Αυτά είναι γραμμένα στα βιβλία, είναι η νεοελληνική ιστορία των τελευταίων 40-50 ετών. Σε αυτές τις αυλές σιτίζονταν και έτσι έκαναν πολιτική καριέρα”.

Σε σχέση με όσα είπε στον ρ/σ 24/7 ο Μ.Βορίδης για την “ανάγκη να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς”, ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε ότι: “Τα ίδια έλεγαν και οι ναζί στον μεσοπόλεμο. Οτι ήταν ελαττωματικές ιδέες διαφόρων. Ομως οι άνθρωποι είναι ελαττωματικοί, όχι οι ιδέες. Δεν μπορώ να διανοηθώ διοικητικά μέτρα για περιορισμό των ιδεών. Εχουν γίνει σφοδρές συγκρούσεις στη μεταπολίτευση αλλά έγιναν και κινήσεις που οδηγούσαν στη λήθη του αιματηρού παρελθόντος. Σας θυμίζω τη συνάντηση Βαφειάδη Τσακαλώτου. Η πολιτική σύγκρουση γίνεται με λόγο και έργα. όχι με μίσος και εχθροπάθεια.

Προσωπικά θα έλεγα ότι ο ελληνικός λαός έχει καθήκον να σκεφτεί τι μας οδήγησε στη μεγάλη ιστορική περιπέτεια που ξεκίνησε το 2009-2010. Εκλεισε ο κύκλος των μνημονίων αλλά η κρίση συνεχίζεται”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον διοικητή της ΤτΕ σημειώνοντας: “Ο κ. Στουρνάρας μάλλον πολιτικολογεί παρά πράττει ως θεσμικός παράγοντας. Η προληπτική πιστοληπτική γραμμή είχε τεθεί και το 2014 και είχε προκαλέσει αναταραχή στις αγορές. Αν έχει δική του κυβέρνηση ο διοικητής της ΤτΕ και νομιμοποίηση ας συνεχίσει. Ούτε εγώ τον διόρισα ούτε εξελέγη. Γι αυτό και δεν μπορώ να ζητήσω την παραίτησή του”.

Σε ερώτηση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε: “Ποτέ δεν το ξεχνάω. Οι ΑΝΕΛ δεν συναγελάστηκαν με εθνικοσοσιαλιστές ούτε ζήτησαν κατάλυση της δημοκρατίας. Οι συνθήκες που επέβαλαν αυτή την τακτική συμμαχία δεν συντρέχουν πια. Αλλάξαμε ιστορική σελίδα και ο καθένας θα κάνει τους λογαριασμούς του και θα πορευτεί. Η κα Γεννηματά είναι απέναντι. Νομίζω ότι ο κόσμος που ξανάπλασε τη σκέψη του από το 2012 και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από μικρό μεγάλο κόμμα, δεν άκουσε κανέναν ηγέτη αλλά το ένστικτό του. Υπάρχει μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία που πρέπει να ξαναβγει μπροστά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα