Ξυδάκης: Δεν είχαν ελέγξει ποτέ το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ μέχρι το 2015

Ξυδάκης: Δεν είχαν ελέγξει ποτέ το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ μέχρι το 2015
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τους καλλιτέχνες και συμπλήρωσε ότι στην ΑΕΠΙ αποδείχθηκε ένα όργιο κακοδιαχείρισης.

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τους καλλιτέχνες” είπε στον News24/7 στους 88,6 ο Νίκος Ξυδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ δεν ελέγχθηκε ποτέ από το ’93 έως το 2015 που ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο.

“Στις 27 Φεβρουαρίου είχα δώσει εντολή για έλεγχο στην ΑΕΠΙ και αποδείχτηκε ένα όργιο κακοδιαχείρισης” συνέχισε λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες κατηγορούνται για 7 κακουργηματικές πράξεις.

Πρόσθεσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ο ενδιάμεσος φορέας για τα δικαιώματα των δημιουργών και φτιάχνεται ένας αυτοδιαχειριζόμενος εισπρακτικός φορέας όπως υπάρχει σε Γερμανία, Γαλλια κλπ.

“Μοναδική εξαίρεση ήταν η Ελλάδα που είχε μια ανώνυμη εταιρία” τόνισε ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τη δήλωσή του περί συμβολικού ποσού στους καλλιτέχνες.

“Του απάντησε ο Ξαρχάκος που είπε ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι παρόμοιες δίκες με τόσο μεγάλη δικογραφία και μάρτυρες χρειάζονται χρόνο. “Το πρόβλημα με την αίθουσα και τους δικαστές λύθηκε” δήλωσε, τονίζοντας ότι έχουν γίνει βήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα