Ξυδάκης: Ιστορική ευκαιρία Σκόπια και Αθήνα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι

Ξυδάκης: Ιστορική ευκαιρία Σκόπια και Αθήνα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι
Συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την επίσκεψη Ερντογάν, τη Λωζάνη, αλλά και το Σκοπιανό τονίζοντας πως η αλλαγή στάσης είναι θεαματική εκ μέρους των γειτόνων μας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε στο Ραδιόφωνο24/7 και αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τη θετική. Πρέπει, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία και παρά τις διαφορές, βρέθηκαν σημεία συμβίωσης που είναι θετικά για όλους.

Σε σχέση με την αναφορά του Τούρκου Προέδρου στη συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Ξυδάκης θεωρεί πως αφ’ ενός, μπορεί να είναι ένα πεδίο μέσω του οποίου δηλώνει την αντίθεσή του με τον Κεμαλισμό και, αφ’ ετέρου, εκτός από τους εσωτερικούς αυτούς λόγους, υπάρχει και η ανησυχία του για τα νοτιοανατολικά σύνορά του, ενώ παράλληλα επιθυμεί να έχει και ζώνη επιρροής στα Βαλκάνια.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως η αλλαγή στάσης είναι θεαματική εκ μέρους των γειτόνων μας. Όλοι θέλουμε, όπως είπε, μια σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και έχουμε να δούμε από την εποχή του Γκλιγκόροφ σημεία διαλλακτικά και είναι ιστορική ευκαιρία Σκόπια και Αθήνα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, ενώ από τη μεριά της η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τα Σκόπια έχουν ανάγκη την Ελλάδα περισσότερο, μιας και αυτή η αντιπαράθεση κυρίως στα Σκόπια έχει κοστίσει.

“Πρέπει να ελπίζουμε και να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της τήρησης της συμφωνίας” ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης σχετικά με την άτυπη συμφωνία κυβέρνησης και συστημικών τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας. “Είναι θέμα δημοκρατίας να προστατευθεί ο αδύναμος”.

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης σχολίασε την απαίτηση των δικαστικών να εξαιρούνται από τη διαδικασία του πόθεν έσχες, πως όλοι υποβάλλουν πόθεν έσχες και θα πρέπει και οι δικαστές να εναρμονιστούν με αυτό, όπως ορίζει η νομοθεσία την οποία εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα