Υπ.Πολιτισμού: Κατασχέθηκαν υπολογιστές του ταμείου αλληλοβοήθειας υπαλλήλων

Η είσοδος του Υπουργείου Πολιτισμού
Η είσοδος του Υπουργείου Πολιτισμού EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενέργεια αυτή σχετίζεται με την προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας μετά το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου που εντόπιζε περίεργες διαδρομές δημοσίου χρήματος και το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το News 24/7 .

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας με παραγγελία της Εισαγγελίας Εγκλημάτων διαφθοράς, δυο επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και δυο υπαστυνόμοι του εγκληματολογικού, ενώπιον του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατάσχεσαν σήμερα τους υπολογιστές του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα και ανέφερε τα σημεία του πορίσματος που είχε φέρει στη δημοσιότητα το News 24/7.

Ειδικότερα, δαπάνες οι οποίες δεν σχετίζονται με τους καταστατικούς σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, εντόπισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως αναφέρεται στο 140 σελίδων πόρισμά του.

Από τα πλέον σημαντικά ευρήματα είναι αυτά που αφορούν τις δαπάνες για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων και όχι του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρεται, από το 2005 ως το 2016, δαπανήθηκαν 2.859.019,54 ευρώ «για κάλυψη εξόδων της Ομοσπονδίας και όχι του Ταμείου», ενώ μάλιστα προτείνεται να ζητηθούν τα χρήματα πίσω.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για τις περίεργες διαδρομές δημοσίου χρήματος στο Υπουργείο Πολιτισμού που είχε φέρει στο φως το News 24/7.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από το Ταμείο στην Ομοσπονδία: Οι περίεργες διαδρομές του δημοσίου χρήματος στο υπουργείο Πολιτισμού

SHARE:

Κορονοϊός

UPDATES

Ειδήσεις, αναλύσεις, αριθμοί και όλες οι εξελίξεις για την εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη. Κάθε μέρα στο email σου.

Εγγραφη

24Media Network