Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαψεύδει ότι έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαψεύδει ότι έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης SOOC

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" σύμφωνα με το οποίο έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω κύκλων, προχώρησε σε διάψευση δημοσίευματος της εφημερίδας  “Το Βήμα της Κυριακής”,  που αναφέρει ότι χορήγησε άδεια εξαγωγής – πώλησης του Predator στην Intellexa.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το Predator.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο χρονικό της εγκατάστασης της Intellexa στη χώρα μας, γράφοντας:

“Η εγκατάσταση της εταιρείας Intellexa από την άνοιξη του 2020 και εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας είναι βασικό τμήμα της “γέφυρας” Ελλάδας – Κύπρου. Η εταιρεία απέκτησε έδρα σε κτίριο στο Ελληνικό, το οποίο φέρεται να προτιμήθηκε γιατί διέθετε υπόγειο γκαράζ που επέτρεπε την είσοδο φορτηγών που θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν τα συστήματα στο εσωτερικό του κτιρίου, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ως βασικός μέτοχος της εταιρείας εμφανίστηκε ο Φέλιξ Μπίτζιος, ενώ σημαντική συμμετοχή στην εταιρεία είχαν συγγενικά πρόσωπα του Ταλ Ντίλιαν, καθοδηγητή και συνεταίρου του Σαχάκ Αβινί”.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, “εκείνο που κρίνεται σημαντικό είναι ότι η εταιρεία Intellexa πήρε άδεια για εξαγωγή και πώληση του εν λόγω λογισμικού (αναφέρονται πιθανοί πελάτες στην Αρμενία, στην Αίγυπτο, στην Ινδονησία, στη Μαδαγασκάρη, στο Ομάν, στη Σαουδική Αραβία και στη Σερβία) από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του εν λόγω υπουργείου είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το ύποπτο λογισμικό“.

Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι “το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με χορήγηση άδειας σε εταιρεία για εξαγωγή – πώληση λογισμικού από το υπουργείο. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα